BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,66
ALTIN 2.382,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'ye kaplan CHP'ye kuzu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Aydın mitinginde konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Aydın'da halka seslenen Erdoğan, CHP, MHP ve BDP'nin  Silivri'ye tünel açma gayretinde olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun bayraksız Hakkari mitingini hatırlatan Başbakan, terör konusunda kendisini sert sözlerle eleştiren Bahçeli'ye seslendi:

"AK Parti'ye kaplan kesilen Bahçeli, CHP'ye neden kuzu kesiliyor?  Çünkü statüko ittifak halinde. Al birini vur öbürüne."

CHP MİLLETİ BÖCEK GİBİ GÖRÜYOR

Başbakan Erdoğan muhalefet partilerini Aydın Menderes'in memleketinden topa tuttu. Aydın'a büyükşehir sözü veren Erdoğan, 27 Mayıs'ın yıldönümünde CHP'yi ağır sözlerle hedef aldı:

"Menderes, "Allah uludur" diyerek Ezan'ın dilini değiştirenlere karşı çıktı ve Allahu Ekber dedirtti. Menderes statükoya karşı çıktı CHP zulmüne karşı çıktı. Üstünlerin hukukuna karşı çıktı. Milletin sofradaki ekmeğine musallat olan milletine tepeden bakan milleti adete böcek gibi gören CHP zihniyetine karşı çıktı. Bugün değişen bir şey var mı?

Ne diyorlar? Göbeğini kaşıyan adam bidon kafalı adam. Yüzde 60'ı aptal. CHP zihinyeti bu. 27 Mayıs demokrasi tarihine kara bir lekedir. 27 Mayıs CHP zulmünün masum insanların canına kıydığının resmi belgesidir. 27 Mayıs'ı unutmadık unutturmayacağız. Aydınlıya önemli bir görev düşüyor. CHP, Aydın'da çok ciddi bir tokadı sandıkta yemelidir."

YOLA BEYAZ GÖMLEĞİMİZLE ÇIKTIK

Erdoğan, kendisine idam sehpasını hatırlatan CHP ve Yüce Divan ile tehdit eden MHP'ye de meydan okudu. Yassıada ile ilgili yeni projeyi Menderes'in hemşehrilerine müjdeledi:

"Menderes'in memleketinden Adnan Menderes'in akibetini hatırlatan CHP zihniyetine sesleniyorum. "Adnan Menderes'i unutma" diyorlar. Bize idam sehpasını işaret edenlere sesleniyorum. Bizi Yüce divanla tehdit eden MHP yönetimine sesleniyorum Gafillere sesleniyorum. Mehderes gibi bu yola beyaz gömleğimizle yola çıktık. Milletin yoluna canımıza koyarak çıktık.

YASSI ADA YASLI ADA OLMAKTAN ÇIKACAK

Yassı adayı yaslı ada olmaktan çıkarıyoruz. Proje çalışmaları bitti. Hafta içerisinde İstanbul'da yapacağımız lansmanla yeni projeler içerisinde yaslı adayı yaslı ada olmaktan çıkaracağız. Kültür Bakanlığı'na devretmek süretiyle yeni bir süreç başlayacak. Barışa özlemi olan bir ada olacak. Bunu müjdeliyorum."

AK PARTİ'YE KAPLAN CHP'YE KUZU KESİLİYOR

AK Parti'ye karşı üç partinin ittifak yaptığını savunan Başbakan, Doğu ve Güneydoğu'da yüüz aşkın seçim bürosunun molotoflandığını bir ilçe başkanının oğlunun kaçırıldığını söyleyerek sözü Ergenekon'a getirdi:

"CHP ile BDP Hakkari'de kol kola girdi. BDP'nin eş başkanı çıkıp CHP mitingine kendilerinin götürdüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu acaba neden susuyor? Bir tane Türk bayrağının olmadığı mitingde neden susuyor? Özerklik vaatleri yaptı neden çıtını çıkarmıyor? AK Parti'ye kaplan kesilen Bahçeli, CHP'ye neden kuzu kesiliyor?  Çünkü statüko ittifak halinde. Al birini vur öbürüne. Bunlar hep birlikte Silivri'ye tünel kazmanın gayreti içindeler. Ha CHP, ha MHP ha BDP."

BAHÇELİ'Yİ ÇOCUKLARA TELEVİZYONDA İZLETTİRMEYİN

MHP'lilerin Star gazetesi baskını ve Devlet Bahçeli'nin üsulubu da Erdoğan'ın gündemindeydi:

"MHP'li grup hep birlikte yayın gruba saldırdılar, cam çerçeve indirdiler. 300 kişilip bir grup. niçin? Düşünceye tahamülü yok. Bunlar geçmişte de böyleydiler şimdi de böyleler. Genlerine işlemiş genlerine. Sahnede konuşurken aman yarabbim. Onun için televizyonda izlettirmeyin.Yavrularımız psikolojik travma geçirebilir. 12 Haziran'da statükocuları bir kez daha  hayal kırıklığına uğratalım."

KAÇ LİDERLE KONUŞTUN

Bahçeli'nin kendi liderliğiyle ilgili eleştirilerine de cevap veren Erdoğan, Bahçeli'yi kızdıracak açıklamalar yaptı:

"Bahçeli kalkmış Erdoğan Ortadğu'da şöyle böyle. Sen kaç tane dündaya liderle baş başa kaldın konuştu? Kaç liderle konuştun, nerelere gittin açıkla be. Arkadaşlar biz Türkiye'yi yönetiyoruz bakkal dükkanı değil. Biz kabile devleti değiliz. İmparatorluktan gelmiş Türkiye'yiz. Gereği neyse bunu yaptık."

VAATLERİ 30 GÜNE İNDİRİRSE ŞAŞIRMAYIN

Kılıçdaroğlu'nun oylar düşerse genel başkanlığı bırakırım sözüne tepki gösteren Erdoğan, iktidara talip olmadığını iddia etttiği CHP liderini işte bu sözlerle eleştirdi:

"CHP Genel Başkanı komik işler yapıyor. Şaka gibi fıkra işler. Vaatler 500 gün süre istedi. Aradan bir kaç gün geçti 120 güne indirdi. Bu süreyi seçim gününe kadar 30 dakikaya indirirse şaşırmayın. Yapar mı yapar. Verdiği sözleri yerine getiremeyince 4 ay içinde istifa ederim diyor.

Kılıçdaroğlu'na diyorum kimin partisi 1. Parti olarak çıkmazsa genel başkanlıktan istifa etsin bıraksın ama o ne diyor? "Kimin oyu azalırsa o çekilsin" diyor. Yapma hala iktidara talip değilsin. Ben partime güveniyorum milletime güveniyorum tek parti çıkacağımızı biliyorum."

BİZ E-KİTAP BAHÇELİ PÜSKEVİT DAĞITIYOR

Okullarda akıllı tahtaya geçeceklerini ve e-kitapları ücretsiz dağıtacaklarını yineleyen Erdoğan, Bahçeli'yi dokundurdu:

"Değerli kardeşlerim Bilişim Teknoloji sınıfları bizimle açıldı. Bilgisayar bizimle geldi. İnternet bizimle geldi. Sayın Bahçeli sen niye vermedin? Senin zamanında bilgisayar yokmuydu? İnternet yokmuydu? Eğitimde kara tahta dönemini geride bıraktık. Bahçeli püskevit veriyor biz e-kitap veriyoruz."