BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'ye ilave güç kazandıracaklar

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu'nun AK Partiye katılacağı iddiaları hakkında konuştu

Abone ol

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun katılımının AK Parti'ye ilave güç kazandıracağını söyledi.

Özdalga, Kurtulmuş ve Soylu'nun katılımları için davetin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmasının daha doğru ve zarif olacağını kaydetti.

KAMUOYU GÜVENİYOR

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Özdalga, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun muhtemel katılımlarının AK Parti üst yönetiminde görüşülmesi kamuoyunda değişik yorumlara neden olduğunu ifade ederek, "Hem Sayın Kurtulmuş hem Sayın Soylu demokratik değerler açısından takdir edilmesi gereken siyasi geçmişe sahip iki isimdir. Kamuoyunun büyük ölçüde güvendiği ve olumlu gördüğü kişilerdir. Bu iki değerli siyasetçinin katılımı AK Parti'ye ilave güç kazandıracak, neticede demokratik siyaset ve Türkiye bundan kazançlı çıkacaktır." dedi.

ŞARTLAR SAĞLANMALI

Böyle bir katılımın AK Partililer arasında büyük memnuniyet uyandıracağına inandığını, olaya dar siyasi hesaplarla bakılacağına ihtimal vermediğini ifade eden Özdalga, şu görüşleri savundu: "Sayın Kurtulmuş halen bir partinin genel başkanıdır ve o nedenle özel bir durumu vardır. Nihai karar iki partinin yetkili kurullarına ait olmakla beraber, herhalde en uygun çözüm kurumsal bir katılımın şartlarının sağlanmasıdır. Sayın Kurtulmuş ve Sayın Soylu'nun katılımları için doğru ve zarif olan, tabii ki davetin AK Parti'den gelmesi ve şartlar oluştuğunda bu davetin elbette Sayın Başbakan tarafından yapılmasıdır."