BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

AK Partiye hakem aday

Hakem Kuddi Müftüoğlu siyasete atılıyor. Antalya'nın şirin ilçesinde aday adayı oldu ve rakiplerine gözdağı verdi.

Abone ol Turkcell Süper Lig hakemlerinden Kuddüsi Müftüoğlu (38), 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'den Alanya Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıkladı.

Müftüoğlu, seçilmesi halinde hakemliği sürdürmeyi planladığını belirtti. Müftüoğlu, adaylık başvurusunu abisi olan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ile birlikte yaptı.

Hakem Müftüoğlu başvuru formunu AK Parti Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney'e teslim ederken Finlandiyalı eşi Pauliina Tuba Müftüoğlu da kendisini yalnız bırakmadı. Referanslar bölümüne Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başeskioğlu'nu yazan Müftüoğlu, amacının halkla birlikte halka hizmet olduğunu söyledi.

Asıl mesleği şehir plancısı olan ve uzun süredir Türk sporuna hizmet eden Müftüoğlu, kamuoyundan gelen yoğun istek üzerine aday olduğunu ifade etti. AK Parti'nin milliyetçi, muhafazakar ve demokrat kimliğini kendi dünya görüşüyle tam anlamıyla örtüştüğünü anlatan Müftüoğlu, "Türk siyasetine yeni bir anlayışı hakim kılan AK Parti çatısı altında Alanya'yı yönetme, halkla birlikte, halkın belediyesini kurmayı hedefliyorum. Ben ve ekibim Alanya için varız. Gücümüzü Alanya'da yaşayanlardan alacağız. Adaylık ve seçilmem halinde belediye başkanlığım döneminde futbol hakemliğini sürdürmeyi planlıyorum." dedi.

"DEDEMİN 3 TAVSİYESİNİ UYGULUYORUM"

Kendisi 8 yaşındayken hayatını kaybeden dedesi Adil Efendi'nin kendisine 3 tavsiyede bulunduğunu anlatan Müftüoğlu şöyle konuştu: "Dedem bana güvenilir olmamı istemişti. Güvenilir olmak en önemli noktadır demişti. Güvenilir olmanın 3 tane kıstası vardır. Birinci noktası verdiğin sözleri yerine getir. İkinci noktası masada bulunduğun anda masada bulunmayanların hakkını da gözet. Üçüncü noktası ise insanlarla iletişim kur. Bu nokta itibariyle 8 yaşında aldığım bu tavsiyeyi 38 yaşıma kadar sürdürdüm. İnşallah bundan sonraki süreçte bunu devam ettireceğim."

İlçe Başkanı Hüseyin Güney de parti rozeti taktığı Kuddüsi Müftüoğlu'nun AK Parti'den aday adayı olmasından gurur duyduklarını belirtti.

KUDDÜSİ MÜFTÜOĞLU KİMDİR?

Kuddüsi Müftüoğlu, 1970 yılında Alanya'da doğdu. İlköğrenimini Alanya'da tamamlayan Müftüoğlu, Ortaöğrenimini Konya Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 9 Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunu olan Müftüoğlu, hem Turkcell Süper Ligi'nde hakemlik hem de şehir planlamacılığı yapıyor. İngilizce, Almanca ve Fince bilen Müftüoğlu, evli ve 3 çocuk babası.