BIST 9.999
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.440,64
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'nin tek Alevi milletvekilinden bomba sözler!

AK Parti'nin tek Alevi milletvekili İbrahim Yiğit Erdoğan'ın İzmir mitinginde söylediği sözleri değerlendirdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan, İzmir’deki konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ve HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahaddin Demirtaş’a mezhepleri ve kökenleri üzerinden yüklenmişti.

Kılıçdaroğlu’na “Sen Alevi olabilirsin” diyen Erdoğan, Demirtaş’a ise isim vermeden “Sen olsan olsan, kendisi Zaza ama benim Kürt kardeşlerimi aldatıyor.” diyerek yüklenmişti.

Erdoğan'ın bu sözlerini İNTERNETHABER'e değerlendiren AK Parti'nin tek Alevi milletvekili İbrahim Yiğit Başbakan'ın bu sözlerinde bir ötekileştirme olmadığını, Kılıçdaroğlu'nun "Ben Aleviyim" diye gururla bunu dile getirmediğini söyledi.

İşte Yiğit'in açıklamaları...

KILIÇDAROĞLU'NDA "ALEVİ OLDUĞUMU SÖYLERSEM" KORKUSU VAR


"Kılıçdaroğlu kalkıp, "Tamam ben Aleviyim, Alevi olmaktan onur duyuyorum, alevi olarak doğmuşum, ritüelleri de yerine getiriyorum, Alevi olduğumu da bütün Türkiye Cumhuriyeti biliyor" diyebilir. Ama Kılıçdaroğlu'nda "Alevi olduğumu söylersem" korkusu var. Artık toplumu alıştırmak lazım, toplum birbirinin inanç ögürlüğüne sayglılı olmalı.

Başbakan da geçenlerdeki Alevi yemeğinde bunların aynısını söyledi zaten. Başbakan'ın söylemek istediği belki yanlış değerlendiriliyor, Erdoğan, "Aleviysen, Alevi olduğunu açıkça söyle, neden korkuyorsun" diyor.

İNÖNÜ FAŞİST DEYİNCE KIZIYORLAR

Kılıçdaroğlu bu konuda hiç konuşmadı ve Alevi olduğunu da doğru düzgün hiçbir yerde söylemedi. Tamam, kamuoyu biliyor ama. Mesela, Dersim olayı konusunda, Tayyip Erdoğan kalktı devlet adına özür diledi ama Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partili olarak bir özür dilemedi.

CHP, bir defa sosyal demokrat bir parti değil ki, karışmışlar. Onların içerisinde her düşünce her yapı var, ne oldukları da belli değil. Atatürk dönemi ile İsmet İnönü dönemi çok farklı. Nazım Hikmet İnönü döneminde 14 yıl içeri kaldı, İsmet İnönü attırdı Nazım'ı içeri. Şimdi İnönü'ye faşist dediğin zaamn Cumhuriyet Halk Partililer kızıyor, halbu ki gerçeği de bu. Nazım Hikmet'e vatandaşlık hakkını biz iade ettik.

ÖYLE OLSA BENİM BU PARTİDE NE İŞİM VAR

Neden Başbakanın Alevilerle yaptığı iftar yemeğinden örnekler verilmiyor. Başbakan son aylarda, Alevi kesimin üzerinde çok yoğun bir şekilde çalışıyor. İnanç özgürlüklerini yerine getirecklerini, Dersim olaylarının üzerine gideceklerini, derin devlet olaylarını araştıracaklarını söylüyor. Herkes birbirinin inançlarına saygılı olacak diyor. Neden bu konular es geçiliyor anlamıyorum. İyi yönden, doğru taraftan bakmak lazım.

Başbakan'ın sözlerinde ötekileştirme olsa benim bu partide ne işim var, tam tersine bütünleştime için çabalıyor.