BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

AK Parti'nin eş başkanı kim olacak?

Demokratikleşme paketinde yer alan siyasi partilere eş başkanlık sisteminin getirilmesi maddesine MHP'li Sinan Oğan bir soruyla karşılık verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Erdoğan'ın demokratikleşme paketini açıklamasının ardından tepkiler ve tartışmalar başladı. Demokratikleşme paketinde yer alan partilere eş başkanlık sisteminin getirilmesi maddesi üzerine MHP'li Sinan Oğan "AK Parti'ye eş başkan olarak kimi görmek istersiniz?" sorusunu sordu.

Demokratkleşme paketinini açıklayan Başbakan Erdoğan'ın "Seçim Kanunu'nun 15'inci maddesine bir ek yapıyor, tüzüklerinde yer almak ve 2 kişiden fazla olmamak kaydıyla, partilere eş genel başkanı sistemini uygulama imkanı getiriyoruz." sözleri yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi. Düzenlemeye ilk tepki MHP'den geldi. 

Demokratikleşme paketiyle seçim kanunun 15'nci maddesine ek yapılacak. Partilere eş genel başkanı sistemi uygulama sistemini getirilecek ve siyasi partilere üyelikte engeller kalkacak.

BDP'de yer alan eş başkanlık sisteminin diğer partilere de getirilmesi düşüncesi tartışmalara neden oldu. MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan Twitter'dan "Eş Başkanlık sistemi getirilecekmiş. Buradan bir anket yapalım. AKP'ye eş başkan olarak kimi görmek istersiniz?" diye sordu.

İşte Sinan Oğan'ın o tweeti:

MHP Iğdır Mv. ‏@sinan_ogan20 dk

#ErdoğanınPaketi nde Eş Başkanlık Sistemi getirilecekmiş. Buradan bir anket yapalım. AKP'ye eş başkan olarak kimi görmek istersiniz?

ANDIMIZ İÇİN DE TEPKİLER VAR! 

Sinan Oğan andımızın kaldırılmasına da tepki gösterdi.

MHP Iğdır Mv. ‏@sinan_ogan51 dk

Kökeni ne olursa olsun Türk milletini oluşturan bütün kesimler her zaman #NeMutluTürkümDiyene sözünü söyler. Siz de buradan tekrar edin ltfn

MHP Iğdır Mv. ‏@sinan_ogan54 dk

#ErdoğanınPaketi nde BDP ve PKK istedi diye artık #NeMutluTürkümDiyene sözü kaldırılıyormuş. Peki Milletin kalbinden nasıl çıkaracaksınız?