BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili vekilden şok İsmet İnönü tweeti!

AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu bu kez İsmet İnönü'ye kahpe diyen bir mesajı takipçileriyle paylaştı...

Abone ol

Cumhuriyet'e "Reklam arası" diyerek büyük tepki çeken AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu bu kez İsmet İnönü'ye kahpe diyen bir mesajı takipçileriyle paylaştı.

Tülay Babuşçu, TBMM'de yaptığı açıklamada söz konusu tweeti yanlışlıkla paylaştığını belirterek özür diledi ve "İsmet İnönü'yü rahmetle anıyorum ruhu şad olsun" dedi.

BİZANS DOSTU KAHPE İNÖNÜ

AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, “BAŞKAN RTE” adlı Twitter kullanıcısının “Bizans dostu kahpe İsmet İnönü” başlıklı tweetini paylaştı. Ak Parti'den tekrar aday adayı olan Babuşçu’nun paylaştığı tweette, Dr. Mehmet Hakan Sağlam’ın yazdığı öne sürülen şu mesaj yer aldı:

“Masa başında toprak nasıl kaybedilir içimizdeki hainleri anlatalım; Lozan Barış Antlaması madde 129: Türk hükümetince Anzak (Arıburnu) bölgesindeki toprak parçaları İngiliz İmparatorluğuna bırakılacaktır... Evet, uğruna 253 bin şehit verdiğimiz Arıburnu İsmet İnönü tarafından İngiltere toprağı haline getirilmiştir. Gelibolu Arıburnu sahilinde Türk devleti asker bulunduramaz, hiçbir şey inşa edemez. İnanmayan Geziciler, ulusalcılar, CHP’liler Lozan Antlaşmasının 129. maddesini okusun da Lozan’ın başarı mı yoksa hezimet mi olduğunu öğrensin. Cumhuriyetin lider sultası Lozan’da; Suriye, Mısır, Irak, Filistin, Kudüs, Yemen, Cezayir, Libya, 12 Adalar ve Balkanları verip geldi.”

YANLIŞLIKLA OLDU, İNÖNÜ'NÜN RUHU ŞAD OLSUN

TBMM'de konuyla ilgili olarak açıklama yapan Tülay Babuşçu, söz konusu tweeti yanlışlıkla paylaştığını belirterek, "İsmet İnönü'yü rahmetle anıyorum ruhu şad olsun. Cumhuriyet'imizin kurucucu için hepinizden özür diliyorum" dedi.

ekran-resmi-2015-02-26-16.53.42.png


REKLAM ARASI BİTTİ

Babuşçu daha önce de Twitter hesabından Cumhuriyeti kastederek, “Osmanlı İmparatorluğu’nun 90 yıllık reklam arası sona erdi” mesajı atmıştı. Bu mesajı büyük tepki çeken Babuşçu, “Arkadaşlar reklam arası bitti, film başladı ve isteseniz de istemeseniz de 2023’te vizyona girecek” mesajı da atmıştı.