BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,74
ALTIN 2.488,83
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'li vekilden Kürt çıkışı!

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Kürtler'in kimsenin tekelinde olmadığını söyledi

Abone ol

AK Parti'li vekil İçten, “Hiç kimsenin tehdit ve şantajlarına boyun eğecek durumda da değiliz. Sözde değil özde Kürt’üz. Görevi Diyarbakır’a ve bölgeye hizmet olanların şiddeti körükleyen, tansiyonu yükselten, seviyesiz açıklamaları, Kürt halkının geleceğine bir şey katmaz” dedi.

AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Şırnak Milletvekili Emin Dindar, Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve Van Milletvekili Mustafa Bilici ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

“Son günlerde birileri, kendilerini sözde Kürtlerin temsilcileri olduğunu iddia edenler, AK Parti’deki Kürt kökenli milletvekilleri kardeşlerimize yönelik, haddini aşan açıklamalarda bulunuyorlar” diyen İçten, “AK Parti milletvekillerini tehdit etmeye çalışıyorlar.Herkes işine bakacak.Belediye Başkanıysa belediye başkanlığını, siyasetçiyse siyasetini yapacak. Bizler onurlu ve şerefli insanlar olarak tehditlere hiçbir zaman boyun eğmedik, eğmeyiz. Elhamdülillah Müslüman ve Kürt’üm” diye konuştu.

İçten, şöyle devam etti:

Kürtler kimsenin tekelinde değildir. Elinde silah olanlardan metin alıp okuyan, sözde siyasilerin alçak seviyelerine inmek bizlerin işi değil.

Son zamanlarda örgüt baskısı ile siyaset yapan şahsiyetler, siyasi olarak söyleyecek lafları kalmadığından, alçakça hakaret ederek biz gerçek Kürtleri suçlamakta ya da Kürt milletvekillerini hedef tahtası haline getirmeye çalışmaktadırlar.

Görevi Diyarbakır’a ve bölgeye hizmet olanların şiddeti körükleyen tansiyonu yükselten, seviyesiz açıklamaları; Kürt halkının geleceğine bir şey katmaz.

Bizimle siyasi arenada konuşamayanlar, siyasi söylemleri olmayanlar, halkı galeyana getirmeye çalışıyorlar. Onlar ancak ellerine içi boş bir teneke alıp çalmasını iyi bilirler.”

“Kimse bizim onurumuz ve şerefimizle oynayamaz” diyen İçten, “Kendilerinin çocukları lüks arabalara binecek, 5 yıldızlı otellerde eğlenecek, kendi çocuklarını şiddetten uzak tutacak ama kendi halkının çocuklarının ellerine taş ve molotoflar vererek sokaklara döküp hapislere girmelerini isteyecekler.

Hadi oradan. Bu mudur Kürt halkını savunmak?Onlar da Kürt milletvekilleri, biz de Kürt milletvekilleriyiz. Bizler ve onlar arasındaki fark siyahla beyaz arasındaki fark gibidir. Biz her gün halkın içindeyiz. Onlar yurt dışında koca şehirlerde lüks otellerde gezip tozuyor. Bizler Ramazan ayında gecekondulardaki halkımızla birlikte iftar açarken, onlar evli oldukları halde sevgilileriyle birlikte ellerinde içki şişeleriyle Antalya ve Bodrum’da tatil yapıyorlar. Onlar ellerine taş alıp esnafa ve emekçilere atıyorlar. Onlar sabahlara kadar kumarhanelerde zar atıyorlar. Bizler ise, hastanelerde yatanların refakatçileri oluyoruz. İşte farkımız bu” dedi.

BAYDEMİR’E YANIT

Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da, “Her şeye eyvallah, küfüre, hakarete asla müsaade etmeyiz. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı aslında bizlerin de zaman zaman fikrini beğendiği ve kendisine değer verdiği bir şahsiyet kalkıp Van’da KCK operasyonlarından sonra yaptığı açıklama Kürt milletvekillerine yönelik yaptığı hakaret kabul edilebilir, yutulabilir cinsten değildir. Buna sessiz de kalamayız” dedi.

ZANA’NIN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Leyla Zana’nın bir gazetede yer alan sözlerine gönderme yapan Ensarioğlu, “Birileri bizi öldürebilir ama suratımıza tükürmek o kadar kolay değil, kimsenin de haddi değil. Kan üzerinden siyaset yaparak bugün hala şiddeti reddedemeyen bir anlayışın dönüp de Leyla Zana’ya kulak vermesi lazım. Bugün Hürriyet gazetesinde sağduyulu bir sesi duyduk, iradesini teslim etmeyen onurlu bir duruşun sesini de duyduk bu sese kendilerinin kulak vermesi lazım” diye konuştu.