BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.437,83
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili vekilden karar yorumu: Yüzünüz kızaracak mı?

AK Parti İstanbul milletvekili Bülent Turan cemaat operasyonu kapsamında mahkemenin verdiği kararı değerlendirdi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkındaki karar saat 14.00'da açıklandı. Ekrem Dumanlı serbest kalırken Hidayet Karaca tutuklandı.

Kararı internethaber.com'a yorumlayan AK Parti'nin hukuçku milletvekili Bülent Turan şunları söyledi:

HEDEFTE BASIN OLMADIĞININ KANITI, YÜZLERİ KIZARACAK MI?

Günlerdir basın özgürlüğüne darbe yapılıyor iddiaları vardı. Malum medya yayın stratejisini bu algı üzerine kurdu. Dünya medyasında gazetecilerin susturulduğu haberleri yer aldı. Bugün geldiğimiz noktada tüm bu iftiraların boşa çıktığını görüyoruz. Gözaltına alınan 31 kişiden 3'ü emniyet mensubu sadece 4 kişi tutuklu yargılanacak. Bu durum yargı sürecinin bir cemaatin kendilerine paralel yapı tarafından kumpas kurulduğu yönünde şikayetiyle başladığının ve hedefte basının olmadığının kanıtıdır. Günlerce yalan haberlerle ülkemizi yurtdışına jurnalleyenlerin yüzü kızaracak mı?

KİMSENİN SUÇ İŞLEME ÖZGÜRLÜĞÜ YOK 

Milli egemenliğe tehdit unsuru oluşturan, devlet içerisindeki gücünü kendi çıkarları doğrultusunda bazı kesimleri sindirmek için kullanan illegal yapılardan hukuk içerisinde her zaman hesap sorulacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmamalı. Yaşanan süreç adli süreçtir. Hukuk devletinde gazeteci de dahil kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur. Süreci hep beraber takip edeceğiz