BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.408,75
HABER /  GÜNCEL

AK Partili vekilden dokunmayın mesajı

BDP'li vekillerin dokunulmazlıkları kaldırılsın mı? MHP'li Şandır ve AK Partili Ensarioğlu görüşlerini canlı yayında bir kez daha dile getirdiler.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- MHP, dokunulmazlıklar konusunda hükümetin terörle mücadelede samimiyet testine gireceğini savundu. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması halinde PKK'nın güç kazanacağını iddia etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Mliletvekili Mehmet Şandır, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve Akşam Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, NTV canlı yayınında dokunulmazlık tartışmasını ele aldılar.

MASUM BULAMAYIZ

BDP'lilerin suçüstü yakalandığını belirten Şandır, hem BDP'ye yüklendi hem de iktidarı uyardı:

"AKP samimiyet sorgulamasında. Milletin birliği önemliyse dokunulmazlıkların kaldırılması noktasında gereken duruşu ortaya koyarlar. Suçluyu korumak gibi bir zillete düşmezler diye umuyoruz. Ensarioğlu'nun 'milleti gerecekler' noktası doğru değil. Milletin kanını akıtanları hiçbir şekilde masum bulamayız. MHP olarak çok net söylüyoruz ve dokunulmazlık dosyaları Meclis'e gelmeli ve kaldırılmalı. "

Ensarioğlu ise siyasetin alanının daha fazla özgürleştirilmesi çağrısında bulundu. Açıklamalarının partide "çatışma", "isyan" gibi yansıtıldığını asla böyle bir kasıtlarının olmadığını söyleyen Ensarioğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına neden karşı olduğunu anlattı:

1994'ÜN KÖTÜ TECRÜBESİ

"Özelde, 1994’ün kötü tecrübesinin izi silinmemişken, bu şahısların sanki etnik kimliklerinden dolayı böyle bir muameleye tabi tutulmaları gibi bir his vatandaşta oluşursa bu topluma zarar verir. Yoksa bu arkadaşların kucaklaşma görüntüleri ve bu görüntülerin yarattığı infial belki çok daha fazlasını hak ediyor. Ölümlerin, çatışmaların yaşandığı dönemde o görüntünün verilmesi hem toplumu geren hem kendilerini inkar eden görüntülerdir.

HESAP SANDIKTA GÖRÜLSÜN

Bu hesabın sandıkta görülmesi lazım. Çok daha fazlasını hak etseler dahi sonuçlarını düşünmemiz lazım. Hem hukuki hem siyasi sonuçları vardır. Siyasi sonuçları ülkede daha çok tahribat yaratacaksa bunun siyasi sonuçlarını hesap etmek gerekir.

"SİYASETİN ALANI GENİŞLETİLSİN"

Hükümetin terörle mücadelede samimiyeti ortada. Siz siyasetin alanını daraltırsanız bilakis şiddete prim vermiş olursunuz. Siyaset alanını özgürleştirerek şiddetin önüne geçebiliriz. Dokunulmazlıkların kaldırılması örgüte güç verir. Bu anlamda değerlendiriyoruz. "

BDP'YE "CİDDİYİM" MESAJI VERİYOR

Gazeteci Küçükkaya ise Erdoğan'ın Kürt sorunu için her kesime mesaj vermek için dokunulmazlıkları gündeme getirdiğini söyledi. Küçükkaya şunları söyledi:

"BDP'li vekillerin teröristlerle kucaklaşması hazmetmesi zor bir tablo. Bunun toplumda yarattığı dalga var. Bu dalgayı Erdoğan gördü. Devlet terör üzerine gerekeni yapıyor. Erdoğan diğer mekanizmaları devre dışı bırakıp doğrudan Öcalan ile muhatap alıyor. Topluma "Gerekeni biz yapıyoruz", BDP'ye de "Çok ciddiyim" mesajını verdi. Dokunulmazlıklar bugünden yarına hemen kalkmaz, zamana yayılacak."