BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.426,03
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'li vekil CHP'yi kızdıracak

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi'nin hedefinde CHP vardı. Vekil, sözleriyle ana muhelefeti kızdıracak.

Abone ol

CHP’lilerin, ‘Millet iktidar yapmayacak ihtilal olsun bari’ dediklerini söyleyen Zeybekçi, sol partilerin, devletin gücünü balyoz gibi insanların kafasının üzerinde tuttuğunu ileri sürdü.

Tv8’de Erkan Tan’ın konuğu olan AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP ve Türkiye’deki sol partilerin faşist olduğunu öne süren Zeybekçi, “Bugün bu memlekette sosyal demokrat kimliğini bu ülkeye getiren ve parlatan hükümet AK Parti hükümetidir. Ondan öncekiler faşist partiler ve iktidarlardır. Kendini sol olarak gösteren partiler, memleketimizde faşist ve devletçi partilerdir. Yıllardan beri statükoyu savunan; devleti millete karşı, garip gurabaya karşı, esnafa ve köylüye karşı savunan ve devletin gücünü balyoz gibi insanların kafasının üzerinde tutan sol partilerdir. Buna da faşist partiler deriz." dedi.

CHP’lilerin; ‘Millet iktidar yapmayacak ihtilal olsun bari’ dediklerini hatırlatan Zeybekçi, "Siyasete olan saygımdan dolayı Cumhuriyet Halk Partililer demedim. CHP dedim ve sol partiler devletçi ve faşist partilerdir. Millete yaptıklarını görmediniz mi? Ellerine fırsat geçtiğinde bu milletin inançları ile oynamadılar mı? Bu memlekette askerler kağıttan kaplanmış demediler mi? Millet bizi nasılsa iktidar yapmayacak, beklemediler mi ihtilal yapsınlar, biz de arkadan hükümet olalım demediler mi?” diye konuştu.

Yıllarca sadece anayasanın iki unsurunu konuştuklarını vurgulayan Zeybekçi, “Türkiye Cumhuriyet’i anayasasındaki ilk dört ilkeden biri ‘Türkiye Cumhuriyeti devleti sosyal bir devlet’ değil midir? Genelde şöyle yaparlar, bu cumhuriyetin iki unsuru; hukuk ve laik tarafını daha çok önemsiyoruz derler, diyemezsiniz. Hiçbirini ayıramazsınız. Dördünün biri olmadığı zaman bu devlet devlet değildir.” diye konuştu.

"BAŞBAKAN’A SORULMASI DOKUNULMAZLIK OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ!”

MİT Kanunu'nda yapılacak değişiklikle ilgili olarak da Zeybekçi, şunları ifade etti:

“Kişinin aleyhine olan bir şeyi hakim olarak zorlamayacaksın. Lehine olanı tabii ki zorlayacaksın. Ceza muhakemeleri kanunu örgütlü diyor, yani terör örgütü mü kurmuş MİT başkanı ve heyeti? Görevdeki genelkurmay başkanı ile ilgili bir savcı ifadeye çağrıldığında o da Başbakan’a tabidir. Bu da ülkede işlerin, önüne gelen tarafından müdahale edilmemesi için konmuş olan bir kuraldır ama bu hiç kimsenin dokunulmaz olduğu anlamına gelmez.”