BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,84
ALTIN 2.411,56
HABER /  DÜNYA

AK Parti’li Uğur, CHP’lilere seslendi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, CHP Balıkesir milletvekillerini, yıkılan hal binasının yerine inşaat yapılmasına tepki göstermey...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, CHP Balıkesir milletvekillerini, yıkılan hal binasının yerine inşaat yapılmasına tepki göstermeye davet etti.
Uğur, Balıkesir’de AK Parti’nin üye aracını ziyaret etti. 2 kadın üyenin formunu dolduran Uğur, eski lunapark alanına otel yapılma konusuna temas ederek, "Balıkesir’de 10 yıl önce Atatürk Parkı’na rahatça gidip dolaşabiliyor muydu? Balıkesir’in yolu çevresi nasıldı? Biz çevreci bir anlayış ile Balıkesir’i bu hale getirdik. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün eski meydandaki yerle takas yapılan yeri ile ilgili tartışma var. Efendim biz yeşili koruyoruz, otel yaptırmayız. Tamam efendim, yeşili koruyalım. Balıkesir’in silüetini bozar oradaki otel. Acaba bunu söyleyenler silüetin ne olduğunu biliyor mu? Balıkesir’in simgesi Zağnos Paşa Cami’dir, Karesi Türbesi’dir, Karesi Hamamı’dır. Eğer Balıkesir’in silüuetini bozmak istemiyorsanız, yıkılan hal binası yerine hiç bir şey yapmazsınız. Balıkesir’in simgesi olan Zağnos Paşa Cami’ni meydana çıkarırsınız. Balıkesir’in tarihini meydana çıkarırsınız. Belediye oraya inşaat yapacağına önce belediye söz versin. Yıkılan hal binasının yerine yeşil alan yapıyorum desin, biz de gidip oraya otel yapılmasına mani olalım" dedi.
Gezi Parkı olaylarına atıfta bulunan Edip Uğur, yaşanan olayların belli bir grubun hareketi olduğunu söyleyip, CHP’li milletvekillerini eleştirdi. Edip Uğur, "Gezi olayları ağaç meselesi değil. Attıkları tweetlerle ’Bu Gezi Parkı meselesi değil, anlamadın mı isyan et’ diyen belli bir grubun hareketi. Bunları siyasiler destekledi. AK Parti’yi 10 buçuk yıldır seçimde mağlup edemeyenler, insanları meydana dökerek yakıp yıkarak, kırıp dökerek AK Parti’yi yıkarız dediler. CHP milletvekillerine sesleniyorum, Gezi Parkı olaylarını destekliyoruz diyorlar. Ey Havutça, milletvekilimiz Ahmet Gümüş! Yıkılan hal binasının önünde de bir direniş yap. Yeşili koruyalım de, bu alan Balıkesir’in nefes aldığı bir alan olsun de. Bu hareketlerin başarıya ulaşması mümkün değil" dedi.
(İHA)