BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.451,95
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Özdağ'dan İnce'ye akülü araç

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, akülü aracı çalınan 19 yaşındaki Cemil Oğuzhan İnce'ye akülü araç hediye etti.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 2 yıl önce akülü aracı çalınan Cemil Oğuzhan İnce’ye (19) akülü araç hediye etti. Özdağ, "Manisa'da şimdiye kadar 800 akülü araç dağıttık. Bundan sonra da engellilerin hayatını kolaylaştırmak adına devam edeceğiz" dedi.

Özdağ, Şehzadeler ilçesi Yarhasanlar Mahallesi’nde ikamet eden ve akülü aracı çalınan Cemil Oğuzhan İnce’yi evinde ziyaret etti.

Engelli genç ve ailesiyle bir süre sohbet eden Özdağ, Manisa'da bugüne kadar birçok engelli vatandaşa akülü araç dağıttıklarını söyledi.

Manisa’daki her engellinin akülü aracı olmasını istediklerini belirten Özdağ, şunları ifade etti:

"Manisa'da şimdiye kadar 800 akülü araç dağıttık. Bundan sonra da engellilerin hayatını kolaylaştırmak adına devam edeceğiz. Engelli vatandaşlarımızı üreten insan haline getirmek istiyoruz. Önce okullu yapacağız, sonra meslek sahibi. Ardından da katma değer sağlamalarına imkan sağlayacağız. Biz öncelikle bunu istiyoruz. Akülü aracı çalanları kınıyorum. Toplumda bu tür insanların olabileceğini hayal edemiyoruz. Böyle insanlarla ilgili emniyet gereğini yapmalıdır. Bu alet engelli kardeşimizin kolu, gözü, her şeyidir. Onunla birlikte hayalini sürdürüyor. Bunlar insanlıktan nasibini almamışlar."

Açıköğretim lisesinde okuduğunu belirten engelli genç İnce ise akülü aracı çalınması ardından tekerlekli sandalye ile büyük zorluklar yaşadığını vurguladı.

Akülü aracının yaklaşık 2 yıl önce çalındığını belirten İnce, "Çalındığında çok üzüldüm. Şaka olduğunu düşündüm, beklemediğim bir olaydı. Şimdi mağduriyetim giderildi. Herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Oğlunun bundan sonra sokağa yalnız da çıkabileceğine değinen anne Sultan İnce, "Oğlumun artık kız arkadaşları var. Babası götürüp bırakıyordu, görünmeden kayboluyordu. Şimdi artık kendisi gidebilecek. En çok buna seviniyorum" dedi.

Yeni akülü aracıyla daha rahat hareket edebileceğini ifade eden İnce, Özdağ'a teşekkür etti.

Tenis oynadığını ifade eden İnce, Özdağ'dan daha sonra beraber tenis oynama sözü aldı.

AK Parti il ve ilçe teşkilatları ile istişare toplantısı yapan Özdağ, daha sonra Manisa Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) il Müdürü Kemal Koçkaya'yı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu.