BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,39
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Metiner'den Ayhan Oğan'ın çılgın iddiasına tepki

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, AK Parti'de hiçbir görevi bulunmayan Ayhan Oğan'ın tartışılan sözlerine Twitter'da tepki gösterdi.

Abone ol

Sivil Alan Platformu Başkanı Ayhan Oğan'ın “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” sözleri gündeme oturdu.

Partide hiçbir konuda temsil etmeyen Oğan'ın sözlerini, AK Parti'ye mal edilmesi iktidar partisini kızdırdı.

METİNER: AKLA ZİYAN İDDİA

CHP'nin Oğan üzerinden AK Parti'yi hedef göstermesine yanıt AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner'den geldi. Metiner, Oğan'ın sözlerini akla ziyan ve hakikate aykırı bir iddia olarak niteledi, CHP'yi de art niyetlilikle suçladı.

AYHAN OĞAN KİMDİR?

10 Eylül 1966 tarihinde Kayseri’de dünyaya geldi.

İlk öğrenimini, Hacı Ali Karamercan İlköğretim Okulu, orta öğrenimi Kadı Burhanettin Ortaokulu’nda bitiren Ayhan Oğan, lise öğrenimini Kayseri Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı.

 Üniversite eğitimine 1983 yılında kaydolduğu İstanbul’daki Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nde devam etti.

Ancak okuduğu üniversitenin ikinci sınıfında ayrılarak eğitim hayatını yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Bundan sonraki süreçte iş hayatına atılmaya başlayan Ayhan Oğan, çeşitli şirketlerde kurucu ve yöneticilik yaptı.

Evli ve üç çocuk babası olan Ayhan Oğan, öğrenim yıllarından itibaren birçok vakıf ve dernekte kurucu ve yöneticilik görevini üstlendi.

2008 yılında Ortak Akıl Hareketini kuran Ahmet Oğan, iyi düzeyde Rusça bilmektedir.

2006 ve 2012 yılları arasında Türkiye Gönülü Teşekküller Vakfı Genel Sekreterliğini 3 dönem yürüten Ayhan Oğan, 2010 yılında gelindiğinde Sivil Dayanışma Platformunu kurdu.

Kurduğu bu platformu, Türkiye’nin değişik yerlerinden 498 sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştirdi.

Yine 2010 yılında aktif ticaret hayatından çekilerek tüm vaktini sivil toplum çalışmalarına ayırdı.

 
2011 yılında Türkiye’de farklı kesimlerden 279 aydın, gazetecive kanaat önderlerinin katılımıyla ‘’Yeni Anayasa Platformunu’’ kurdu.

Tunus, Yemen, Mısır ve Irak ülkelerindeki saha faaliyetlerini, anayasa, demokratikleşme ve uluslar arası ilişkiler üzerinde sürdürmektedir.

2012 yılında AK Parti hükümetinin kurduğu Akil İnsanlar Heyetinde, Doğu Anadolu Grubunun sekreterliği görevini icra etti.

Şu andaki dönemde, Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve devam etmektedir.

Halen Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı kurulunda İcra Kurulu Üyesi ve Sivil Alan Platformu Başkanı olarak görevini yürütmektedir.