BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,07
ALTIN 2.443,61
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Çelik'den Edelman'a tepki

AK Partili Hüseyin Çelik'ten Edelman'a tepki gösterdi, sözlerini gülünç bulduğunu söyledi. İşte Çelik'in o sözleri;

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Wikileaks'te Türkiye ve AK Parti ile ilgili kriptoları kendisinin yazmadığını söyleyen ABD eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman'a tepki gösterdi. Çelik, Edelman'ın sözlerini gülünç bulduğunu söylerken, büyükelçinin AK Parti'ye karşı saplantısı olduğunu iddia etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Söz Sende'de Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı. 

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman, Habertürk Gazetesi'nde Amberin Zaman'a yaptığı açıklamada imzası bulunduğu kriptoları kendisinin yazmadığını söylemişti. Edelman'ın bu açıklamalarını 'gülünç' bulduğunu kaydeden Çelik, şunları söyledi:

"Sayın Edelman'ın bu açıklamaları gerçekten çok komiktir. Siz bir şeyin altına imza attığınız zaman o sorumluluğu kabul etmişsiniz demektir. Bu belgeler başkaları tarafından kaleme alınmış olabilir. Ama büyükelçi olarak imzanız varsa muhatap sizsiniz. 'İmzamın olması katıldığım anlamına gelmiyor' diyor, gülünç. Maalesef Edelman'ın hükümetimizle ilgili bir saplantısı var."

Çelik, Wikileaks için yapılan "diplomasinin 11 Eylül'ü" değerlendirmesine de katıldığını söyledi.

ÖĞRENCİ GÖSTERİLERİ

Çelik, son günlerde protestocu öğrencilere yapılan müdahalelere yönelik eleştirilere de yanıt verdi. Gençlerin hükümeti protesto etmeye hakları olduğunu ancak bunun yasal sınırlar içinde yapılması gerektiğini söyledi. "Keşke bu görüntüler olmasaydı" diyen Çelik şunları söyledi:

"Polisin göstericileri dağıtmasını iki yolu var. Ya cop kullacak ya da biber gazı. İnsanların bu şekilde muameleye maruz kalması iyi bir şey değil. Ama polise sorduğunuz zaman 'Durdurmak istiyoruz, mukavemetle karşılşıyoruz, bulunduklar yerden açıklama yapsalar bir şey olmayacak' diyor. Belki seslerini daha yi duyurmak için polisi kendi minderlerine çekmek istiyorlar."

Çelik, hep aynı kişilerin gösterilerde görüldüğünü, okulunu bu olaylara katılmak için bilerek uzatan öğrencilerin olduğunu öne sürdü.