BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Çalık'tan koalisyon çıkışı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Abone ol
AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Öznur Çalık, 7 Haziran seçimleri sonrası milletin koalisyon istediğini söyleyerek ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için ellerinden gelen tüm desteği göstereceklerini söyledi.

Öznur Çalık, AK Parti Adana İl Başkanlığı ve Yüreğir Belediyesi tarafından Seyhan Nehri'nin üzerinden geçen tarihi Taşköprü'de verilen iftara katıldı.
 
İftarın ardından vatandaşlara hitap eden Çalık, ramazanın ve Kadir Gecesi'nin herkese mübarek olmasını, İslam dünyasına barış ve kardeşlik getirmesini temenni etti. Ramazanın kardeşlik ayı olduğunu ifade eden Çalık, "Adana'da 100 bin Suriyeli kardeşimiz, konuğumuz, misafirimiz var. Ortadoğu'da, coğrafyamızda kan gölüne dönen katliamlar var. Bunların son bulması inşallah bu bayramlarda nasip olur" diye konuştu.
 
"ELİMİZİ DEĞİL BEDENİMİZİ KOYUYORUZ"
 
7 Haziran seçimleriyle milletin ilk kez kendilerine "es" verdiğini dile getiren Çalık, "Bu 'es'le beraber biz koalisyon görüşmelerimize bugün itibariyle başladık. Milletimizden aldığımız mesajı yerine getirmek üzere yola çıktık" diye konuştu.
 
Koalisyonların ömürlerinin kısa olduğunu seçimlerden önce söylediklerini anlatan Çalık, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Madem milletimiz bizden koalisyon istiyor, o zaman biz milletimizi hükumetsiz bırakmamak için elimizden gelen tüm desteği veriyoruz. Taşın altına sadece elimizi değil bedenimizi koyuyoruz. Tüm siyasi partilerin de bu sorumlulukla hareket etmelerini temenni ediyorum. İstikrardan yana tavrını koyan milletimiz bu defa da bir kez daha AK Parti ile hükumetsiz kalmayacaktır."