BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Atalay'dan seçim tahmini!

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, 7 Haziran için tahminini söyledi, AK Parti'nin tek başına iktidar olacağını söyledi.

Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, "Bizim kampanyamız kara ve negatif kampanya değil, pozitif ve güler yüzlü kampanya. Muhalefet partileri negatif kampanya yaparlar. Yapacakları başka bir şey de yok. Onlar sadece eleştirir, kötülerler ve suçlar" dedi.
 
Atalay, partisinin Kırıkkale Kadın Kolları Başkanlığı'nın, Anneler Günü dolayısıyla, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlediği programda yaptığı konuşmada, bütün annelerin Anneler Günü'nü kutladı ve AK Parti olarak kuruldukları günden bu yana en büyük desteğin kadınlardan geldiğini söyledi.
 
Türkiye'nin 7 Haziran'da çok büyük bir seçime gireceğini belirten Atalay, "Ülkemizin geleceğini, kaderini belirleyen bir seçim. AK Parti olarak seçim kampanyalarında daima öncülük yaptık. Türkiye'ye hep ilkleri getirdik. En etkili seçim kampanyalarını yürüttük. Allah'ın izniyle o etkin kampanyayı bütün gücümüzle yürütüyoruz" diye konuştu. 
 
Atalay, kendi kampanyalarının kara ve negatif olmadığına dikkati çekerek, "Pozitif ve güler yüzlü kampanya. Muhalefet partileri negatif kampanya yaparlar. Yapacakları başka bir şey de yok. Onlar sadece eleştirir, kötülerler ve suçlarlar. İşte MHP'nin bugün o billboardlara astığı kara şeyleri görüyorsunuz ya. İşte onlar kara kampanyanın tam tipik örneği. Kendisinin söyleyeceği hiçbir şey yok AK Parti'ye kara çalmak, eleştirmek. Ancak kara kampanyalar hiçbir partiye hiçbir fayda getirmez" ifadelerini kullandı.
 
Bugüne kadar negatif kampanyaların hiçbir partiyi iktidar yapmadığına işaret ederek, muhalefet partilerinin, zaten iktidar olmak gibi bir umudunun da olmadığı kaydetti.
 
AK Parti'nin kampanyasını yapmak ve yürütmenin çok kolay olduğunu belirten Atalay, "Düşünün, bir CHP'nin MHP'nin kampanyasını yürütmek kolay mı? Yaptığı bir şey yok. Sadece AK Parti'nin yaptıklarını eleştirecek" dedi.
 
Atalay, bu seçimin özünün, eski Türkiye ve yeni Türkiye mücadelesi olduğunu ifade ederek, eski Türkiye'yi özleyenlerin bulunduğunu söyledi.
 
AK Parti öncesi, o zor ve kötü günleri çok özleyenlerin olduğunu savunan Atalay, "Tekrar Türkiye'yi oraya döndürmek isteyenler var. Bugünkü üç parti artı paralel yapı ve bunları destekleyenler, şu anda eski Türkiye koalisyonu oluşturdular. Hepsinin tek amacı AK Parti'yi zayıflatmak. Bu eski ve yeni Türkiye kavramları çok önemli. Eski Türkiye, yasakların, korkuların, tabuların, işkencelerin ve bütün olumsuzlukların temsil edildiği bir zamandır. Yeni Türkiye yani bizim dönemimiz, bütün o yasakların, tabuların, korkuların kaldırıldığı özgürleşen bir Türkiye'dir" diye konuştu.
 
Partililerden heyecanlarının arttırmalarını isteyen Atalay, şöyle devam etti:
 
"Kişiselleştirmiyorum ama bu partinin kuruluşundan beri koşturanlardan biriyim. Hep aktif çalıştım ve 12 yıllık bakanlık yaptım. Bu seçimde hepinizden daha çok çalışıyorum. Enerjim ve heyecanım tam, eskisinden fazla. Bizim için siyaset sadece bir seçim, iktidar değil. Bizim için bir dava var. Önümüzde hedefler var. Biz, o hedefler için hayatımızı veririz. O hedefler benim hayatımdan daha değerli. O hedefler için hayatımı feda ederim. Biz onun için, bu bilinçle çalışıyoruz."
 
Atalay, yaptırdıkları kamuoyu yoklamalarıyla ilgili de son 2 haftada AK Parti'de biraz daha yükselme olduğunu bildirdi.
 
Çok rahat tek başına iktidar olacaklarını söyleyen Beşir Atalay, "Muhalefetin birbirleriyle yarışan seçim rüşveti mahiyetindeki vaatlerinin falan hiçbir önemi yok. Araştırmalarda da bunların bir etkisinin olmadığını görüyoruz. Zaten seçim rüşveti hiçbir fayda getirmez. AK Parti olarak geldiğimizden beri siyasete güveni artırmalıyız dedik. Bu aslında demokrasiye de bir hizmettir. Çünkü siyasetçiye güveni azaltmak isteyenler aslında demokrasiye güveni azaltıyorlar. Onun için sık sık demokrasiye müdahalelerin olduğu bir ülke haline geldik. Dolayısıyla biz politikamızla siyasete tekrar güveni artırdık" diye konuştu.
 
Atalay, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in vefatına ilişkin de "Şu anda bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Yarın devlet töreni yapılacak ve Kocatepe Camisi'nden kaldırılacak onu biliyorum" dedi.
 
Programa, Atalay'ın kızı Zeynep Satıoğlu ve torunu Ahmet Satıoğlu'nun yanı sıra çok sayıda partili katıldı.