BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

AK Partiden vebal uyarısı

İlk şaşkınlığı atlatan iktidar partisinden tepkiler gelmeye başladı. Dengir Mir Mehmet Fırat Başsavcıya yüklendi.

Abone ol

Yargıtay Başsavcılığı’nın “laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği” gerekçesiyle açtığı kapatma davasına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’tan sert tepki geldi.

Kapatma davasına ilişkin Ak Parti Genel Merkezi'nde yapılan toplantının ardından Dengir Mir Mehmet Fırat bir açıklama yaptı.

ÜÇÜNCÜ SINIF HUKUK ANLAYIŞI

22 Temmuz’da sandıkta verilen temsil yetkisine sonuna kadar sahip çıkacağız.  Bu başvuru, AB ile müzakerelere başlamış, Atatürk’ün işaret ettiği çağdaşlaşma hedeflerine her gün daha fazla yakınlaşan ülkemize ve aziz milletimize üçüncü sınıf bir hukuk anlayışı ve demokrasiyi reva görmektedir”
Türk milletinin uzun yıllar ağır bedeller ödeyerek elde ettiği demokratik ve ekonomik kazanımların bir kalemde silinip gitmesine izin vermeyeceğiz.

HUKUK İKTİDAR MÜCADELESİNİN ARACI

Bir kısım yargı makamları, hukuku, iktidar mücadelesinin aracı haline getirmemelidir. Aksi takdirde bu tür hedeflerden en büyük zararı yine bir gün herkesin ihtiyaç duyacağı yargı kurumu ve hukukun üstünlüğü ilkesi görecektir.

HEDEF MİLLET İRADESİ

Demokrasi ve hukuk karşı karşıya getirilemez, getirilmemelidir. Türkiye, demokrasisinin eriştiği olgunluk düzeyine, derinlik ve saygınlığa yakışmayan büyük bir ayıpla karşı karşıya bırakılmıştır. Kapatma başvurusunun hedefinin AKP değil, Türk demokrasisi ve millet iradesisidir.

Bu girişimle, demokrasimiz ne yazık ki, bir kez daha tartışmalı hale getirilmiştir. Anayasamıza göre millet adına yetki kullanan yargı kurumu, millet iradesinin karşısına çıkarılmak istenmiştir. Türkiye’yi düşünmek sadece AKP’nin görevi değildir.

VEBALİNİ TAŞIYACAKLARINI BİLMELİLER

Türkiye’nin demokratik görünümünü, ekonomik dengelerini, güven ve istikrar ortamını bozanlar tarih ve millet önünde bunun vebalini de taşıyacaklarını bilmelidir.

Taşıdığımız iktidar sorumluluğunun da gereği olarak bugün aklıselimi muhafaza etmek, huzur ve istikrarımızı korumak, milletimizi sağduyu ve sükunete davet etmek yine bize düşmektedir. Her şey Türkiye için.”