BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.475,10
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den pankart açıklaması!

Diyarbakır'da asılan ve üzerinde "Her Evet Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir fatihadır" pankartıyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun açıklama yaptı.

Abone ol

Sosyal medyada hızla yayılan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da fotoğrafının bulunduğu Şeyh Said pankartıyla ilgili AK Parti'den açıklama geldi. Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, pankartın indirildiğini ve kendileriyle bir ilgisi olmadığını kaydetti.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Diyarbakır'da asılan pankarta ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu. 

Pankart nedeniyle özellikle sosyal medyada orantısız şeyler yapmaya kalkanların olduğunu belirten Sorgun, AK Parti'nin bütün kurumsal seçim malzemelerinin, billboard, pankart, ilan ve görsellerin "kararımızevet.com" internet sitesinde yer aldığını belirtti.

Kurumsal bir parti olduklarını vurgulayan Sorgun, "Sitemizde yer alan görseller, afişler ve pankartlar dışındakiler asla bizi bağlamaz. Diyarbakır teşkilatımız ile de görüştük. Onların da bilgisi dışında olduğunu öğrendik. Bu noktada kim asmışsa, sorumluluk onlardadır. Pankartın AK Parti ile hiçbir ilgisi yoktur." diye konuştu.

'ARAŞTIRMA YAPIYORUZ'

Sorgun, konu hakkında gerekli araştırmaların yapıldığını, pankartı asanlara ilişkin de çalışma başlatıldığını kaydetti.