BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,85
ALTIN 2.436,10
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'den o söylentiye flaş yanıt geldi!

AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, MYK toplantısı sonrası açıklama yaptı. Aktay kabine değişikliği iddialarına cevap verdi.

Abone ol

MYK toplantısı sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Aktay, kabine değişikliği iddialarına ilişkin "Öyle bir konu ne konuşuldu ne de gündeme öyle bir konu gelmiş bulunuyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, parti genel merkezinde, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ İDDİALARI

"Kulislerde kabine revizyonu iddiası bulunduğu ve MHP'nin hükümete gireceğinin söylendiği" belirtilerek, "AK Parti'nin gündeminde bir kabine değişikliği olup olmadığı" sorulan Aktay, "Emin olun yok. Hiç yok yani öyle bir konu ne konuşuldu ne de gündeme öyle bir konu gelmiş bulunuyor. Dışarıdan bu tür söylentileri biz de ilgiyle izliyoruz" dedi.



"Resmi görevli herkes kendi konumunu, kendi görevini, kendi görevinin kendisine yüklediği sorumlulukları ve sınırları çok iyi biliyor olmalı

 Sosyal medyada kampanyalar yürütüldüğü hatırlatılarak, Yüksek Seçim Kurulu Malatya İl Seçim Müdürü'nün, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkındaki sözlerine yönelik görüşünün sorulması üzerine Aktay, kampanyanın demokratik şölen, demokratik nezaket kuralları içinde geçmesini umduklarını ifade etti.

Yasin Aktay, henüz resmi kampanyalarının başlamadığına, bu kampanyaların kendileri dışında geliştiğine dikkati çekerek, "Resmi görevli herkes kendi konumunu, kendi görevini, kendi görevinin kendisine yüklediği sorumlulukları ve sınırları çok iyi biliyor olmalı. Bu konuda kimseye bizim bir şey söyleme durumumuz olmaz. Yani biz hiçbir resmi görevliye böyle bir şey asla ne teklif ederiz ne de böyle bir tavsiye de bulunuruz" diye konuştu.