BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,11
ALTIN 2.302,83
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

AK Parti'den flaş erken seçim açıklaması

NTV yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal erken seçim iddiaları için ne dedi? İşte Ünal'ın açıklamaları...

Abone ol

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Herhangi bir şekilde erken seçim düşünmüyoruz. Seçimleri vaktinde yapacağız. " açıklaması yaptı.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, NTV yayınında gündemdeki konuları değrlendirdi.

Partinin eski MKYK üyhesi Ayhan Oğan’ın “Yeni bir devlet kuruluyor” sözüyle ilgili, “Bizim yaptığımız şey, AK Parti ikrtidarı ya da başka iktidar döneminde, devleti yeniden yapılandırmaktır" diyen Ünal, şöyle devam etti:

"Devlet böyle bir aygıttır zaten. 2000’lerin dünyasında, hızla değişen ihtiyaçlar karşısında devleti sürekli yeniden yapılandırmak zorundasınız. Bütün devletler için geçerlidir bu. Toplumsal talep ve ihtiyaçlar değiştikçe, devlet denen aygıtı da yeniden yapılandırırsınız.

Cumhurbaşkanı, başbakan ve sözcüler açıklamaya tepki gösterdiler. Ana muhalefet, bu açıklama üzerinden yaşam kaygısı tartışmalarıyla birlikte siyasal bir tartışma alanı yaratmak istedi. Bunun daha fazla uzatılmasının bir anlamı olmadığını düşünüyorum."

“ATATÜRK’TEN İNTİKLAM ALMAK İSTİYORLAR” SÖZÜ

(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Laiklik ve Atatürk ilkelerine yönelik?” sözü üzerine)

"Yapılan işlere bakalım. En son 16 Nisan’da 18 maddelik anayasa değişikliği yaptık. Bunun içerisinde ilk 4 madde ile ilgili bir değişiklik teklifi var mı? Ya da AK Parti’nin bu maddelerle ilgili herhangi bir teklifi söz konusu mu? İlk 4 maddeyle ilgili hassasiyetlerini defalarca ilan eden AK Parti, iç tüzük değişikliğiyle bunu ortaya koymuşken, amaç kafa karıştırmak.

CHP sözcüsü dün bir belge almış, “Bu nedir?” diye soruyor. Azıcık üstüne baksa ne olduğunu görecek. İlgili birim açıklama yaptı zaten ama maksat burada hakikati aramak, gerçekte ne olduğunu ortaya koymak değil. Maksat kafa karışıklığı yaratmak."

“YENİ BİR DEVLET KURULUYOR” TARTIŞMASI

(AK Parti eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'a bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı konusu)

"Sayın Oğan eski MKYK üyesi, şu an parti üyesi mi bilmiyorum. Ama Ayhan Oğan 'fikri bir söylem ortaya koydum' diyor. Oğan, 'Vesayet düzeni ortadan kalkıyor, cumhuriyetin temel ilke ve kazanımları 1960 darbesiyle ortadan kaldırıldı ve vesayet düzeni inşa edildi. Bugün bu devlet yapısı değiştiriliyor" diyor. Düşüncesinin ifadesi dolayısıyla partinin bir yaptırım uygulaması için, savunma alınması gerekir. 'Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılmasından yanayım' derse yaptırım uygularsınız. 'Kimse yıkamaz' diyor ve devletin yeniden yapılandırıldığını, vesayet düzeninin tasviye edildiğini, cumhuriyetin temel değer ve kazanımları etrafında devletin yeniden inşa edildiğini söylüyor..."

(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "yenilenme" açıklamasına paralel ortaya atılan erken seçim iddiaları)

"Herhangi bir şekilde erken seçim düşünmüyoruz. Seçimleri vaktinde yapacağız. Kongrelerimize odaklanmış durumdayız..."