BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Tunceli'de çatışma teröristler sıkıştırıldı

TUNCELİ'de dün gece başlayan ve sabaha kadar süren çatışmada 1 terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen PKK'lı sayısının artabileceği bildirilirken bölgeye havadan ve karadan çok sayıda jandarma özel harekat timi sevkedildi.

Abone ol

TUNCELİ'nin Mazgirt İlçesi kırsalında akşam saatlerinde tespit edilen PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan ve sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada, ilk belirlemelere göre 1 terörist öldürüldü.

Mazgirt İlçesi Dallıbel Köyü kırsal kesiminde bölgedeki jandarma karakoluna saldırı için hareket halinde olan bir grup PKK'lının tespit edilmesi üzerine gece yarısı bölgeye sevk edilen jandarma özel harekat timleri, terörist grubu ormanlık alanda sıkıştırdı.

ÇOK SAYIDA EKİP BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Aralıklarla saat 04.00'e kadar süren çatışmada 1 terörist silahı ile birlikte ölü ele geçirilirken, bölgede çatışmaların halen devam ettiği, öldürülen PKK'lı sayısının artabileceği belirtildi. Bölgeye havadan ve karadan çok sayıda jandarma özel harekat timi sevkedildi.  Operasyonla ilgili Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi;

"10 Ağustos 2017 Tarihinde İl Jandarma Komutanlığımızca Mazgirt-Dallıbel Köyü kırsalında sabaha kadar yapılan operasyonda, çıkan çatışmada 1 terorist, 1 Kalaşnikof piyade tüfeği ve malzemeleri ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir."