BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,26
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'na Alman Focus dergisinden şok yanıt

Alman Focus dergisi, tekzip gönderildiği iddia edilen röportajın CHP onayıyla yayımlandığını açıkladı.

Abone ol

Kılıçdaroğlu'nun Focus dergisine verdiği röportajda "Türkiye'de can ve mal güvenliği yok" sözleri gündemdeki yerini koruyor.

AK Parti iktidarı Kılıçdaroğlu'nu Türk turizmine darbe vuracak açıklamalar yapmak ve Türkiye aleyhindeki lobilere malzeme taşımakla suçladı. CHP'nin yalanladığı o sözlerin peşine düşen Akşam gazetesi, derginin muhabirina sorduğu sorunu yanıtını manşetine taşıdı.

CHP YALANLAMIŞTI

CHP’den, Alman Focus dergisindeki röportajla ilgili 5 gün sonra açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Kılıçdaroğlu’nun böyle bir beyanatının olmadığını savunmuştu.

NORDHAUSEN: GELENEĞİMİZ GEREĞİ ONAYLATIRIZ

Focus dergisinin Kılıçdaroğlu röportajını CHP Genel Merkezi tarafından onaylandıktan sonra yayımlandığını söylemesinin ardından bu kez derginin muhabiri Frank Nordhausen da bunu doğruladı. Nordhausen twitter'dan “Daha önce yazdığım gibi: Alman gazetecilik geleneği doğrultusunda yaptığım röportajı CHP’ye gönderdim ve resmi olarak onaylandıktan sonra yayımlandı” diyerek Focus Dergisi'nin açıklamasını onayladı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Alman muhabirin “Bir araştırmaya göre Almanların yüzde 90’ı Türkiye’de tatil yapmak istemiyor; çünkü yanlış bir tişört veya yanlış bir fıkra yüzünden tutuklanmaktan korkuyorlar. Bu korku yerinde bir korku mu?” sorusuna Kılıçdaroğlu böyle yanıt vermişti:

“Maalesef böyle bir havanın gerçekten olduğunu tespit ediyorum. Ben uzun zamandır Türkiye’de şu an hiç kimse için güvenlik garantisi olmadığını, ne can ne de mal güvenliği olduğunu söylüyorum.”

Fatih Altaylı'nın Kılıçdaroğlu yazısı olay oldu