BIST 8.654
DOLAR 34,24
EURO 37,10
ALTIN 3.006,25
HABER /  POLİTİKA

AK Partiden Anavatana sürpriz

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, referandum sürecinin kısaltılmasıyla ilgili Anavatan'a söz vermediklerini söyledi

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, referandum sürecinin kısaltılmasını öngören değişiklik teklifini Meclis Başkanlığına sunmayacakları yönünde Anavatan Partisine söz vermediklerini söyledi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, 22. Dönem 5. Yasama Yılının sona ermesi dolayısıyla verdiği kapanış kokteyline katılan Faruk Çelik gazetecilerle sohbeti sırasında, "Referandum sürecinin kısaltılmasını öngören değişiklik teklifini Meclis Başkanlığına sunmayacakları yönünde Anavatan Partisine söz verdiklerine" ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine, "Hayır, böyle bir şey yok. Benim bulunduğum ortamda ve benim bildiğim kadarıyla, Anavatan Partisi'ne böyle bir söz verilmedi" dedi.

Teklifi Meclise sunup sunmayacaklarına karar vereceklerini bildiren Çelik, "Milletin önüne 2 sandık koyma durumu, YSK'ya bağlı. Yetişirse 22 Temmuza, yetişmezse Ağustosa kalır" dedi.

Meclisin bu pazar günü dahil mesaisine devam edeceğini daha sonra çalışmalarına ara vereceğini belirten Çelik, 15 Haziranda toplandıktan sonra çalışılması gerekiyorsa çalışacaklarını, aksi halde yine 15 günlük ara tatil kararı alacaklarını kaydetti.