BIST 9.089
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,67
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'den 100 ton altın iddiası!

Soma'da 100 ton saf altın tespit edildiğini öne süren AK Parti'li Selçuk Özdağ "Türkiye'yi karıştırmak istemelerinin sebebi de buydu" dedi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Soma'da 100 ton saf altın tespit edildiğini belirterek, "Bu Türkiye için çok büyük bir servettir. Türkiye'yi karıştırmak istemelerinin sebebi de buydu. Tamamı incelendiğinde daha da büyük rezerv olduğu tahmin ediliyor" dedi.

AK Parti'den Manisa milletvekili seçilen Özdağ, Recai Berber, Uğur Aydemir, Murat Baybatur ve İsmail Bilen, Manisa Adliye Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle mazbatalarını aldı. Özdağ, seçimlerde halkın iradesinin sandığa yansıdığını belirterek, "Senaryoları halk yazar ve bütün rolleri halk dağıtır" ifadesini kullandı.

'KÜRESEL AKTÖR YAPMAK İSTİYORUZ'

Siyasi istikrarın ekonomik istikrarı, bunun da Türkiye'nin itibarını oluşturacağını vurgulayan Özdağ, "Seçim vaatlerimizi hayata geçireceğiz. Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığımız bayrağı, 'bir kez yükselen bayrak bir daha inmez' diyerek, daha da yukarılara çekerek Türkiye'yi büyük ölçekli devlet yapmak istiyoruz. Şimdilik bölgesel aktörüz ama Türkiye'yi küresel aktör yapmak istiyoruz. Paramızla, pasaportumuzla, ihracatımızla, teknolojimizle ve eğitimimizle bunu yapacağız."

SOMA'DAKİ ALTIN REZERVLERİ

Özdağ, Soma için önemli çalışmalar yapıldığını, ilçede altının yanı sıra çinko, bakır ve kurşun rezervlerinin de tespit edildiğini ifade etti. Altın rezervlerinin yüzde 20'sinin incelendiğini söyleyen Özdağ, "100 milyon toprak rezervinden 100 ton saf altın tespit edebildik. Bu Türkiye için çok büyük bir servettir. Türkiye'yi karıştırmak istemelerinin sebebi de buydu. Tamamı incelendiğinde daha da büyük rezerv olduğu tahmin ediliyor. Bu aynı zamanda yeni istihdam demektir. Bu sefer Bergama'da yaptıkları gibi inşallah CHP'liler, Greenpeace, illegal örgütler karşı çıkmazlar. Beşiktaş'ın Çarşı grubu gibi 'Çarşı her şeye karşı' olmazlar. Atatürk'ün partisi emperyalizme kafa tutar" dedi. Konuşmalarının ardından milletvekilleri mazbatalarını aldı.