BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.439,38
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de 2. Abdüllatif Şener vakası mı?

Abdullah Gül'ün Başbakan olmasını isteyen Hürriyet yazarı Taha Akyol, Yeni Şafak yazarı Cem Küçük'ün gündeminde...

Abone ol

Yeni Şafak si yazarı Cem Küçük, Abdullah Gül'ü Doğan medyasının oyuna gelmemesini istedi.

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanı olması durumunda Başbakan kim olacak? Hürriyet yazarı Taha Akyol'un dünkü köşesinde Abdullah Gül'e övgüler yağdırması yenir tartışmanın fitilini ateşledi. 

GÜL'Ü ÖNERMİŞTİ

Akyol yazısında "AK Parti'de 2. Abdüllatif Şener vakası mı? Bu bakımından ben Abdullah Gül'ün parti lideri ve başbakan olmasını hükümet için de Türkiye için de zorunlu görüyorum. Tansiyonun düşmesi, kutuplaşmanın aşılması, devlet kurumlarının anayasal görevleri yönünde sağlıklı çalışabilmesi, Türkiye'nin yakıcı sorunlarına siyasal akılcılıkla bakılabilmesi için." diyordu.

İşte bu satırlara hükümete yakın yazarlardan Cem Küçük, bugün cevap verdi. Köşesinde 4 Yozgatlı ismi sayan Küçük, bunların yargıda etkili olduğunu iddia etti. 2007'de AK Parti'den ayrılan Abdüllatif Şener'i hatırlan yazar, ardından sözü Gül'e getirdi:

4 YOZGATLI

"Yargı çevrelerinde çok garip bir durum var. Hafif komplo teorileriyle konuyu gündeme getirenler de var. Bilindiği gibi Taha Akyol Yozgatlı. Keza Haşim Kılıç, HSYK Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur ve CHP-MHP çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu da Yozgatlı. Yargı içindeki paralel yapının varlığı kesin. Eskiden vesayetçi anlayışa Anayasa Mahkemesi'nde karşı çıkan isim Kılıç'tı. Ne var ki son zamanlarda Kılıç da bir dönem eleştirdiği yargıçlara benzedi. İbrahim Okur konusunda daha önce bu köşede çok şey yazdım. (NOT: İbrahim Okur kendisiyle ilgili yazdıklarıma dair bir mektup gönderdi. Onu bir sonraki yazımda değerlendireceğim.)

Dört Yozgat'lı aslında Türkiye'de son 4 aydır yargıda belirleyici konumdalar. Öte yandan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı konusunda da esas PR'ı yapan Taha Akyol'un kendisiydi. Taha Bey'in çok eski programlarına bakın Ekmeleddin Bey'i çok ağırladığını görürsünüz. Muhtemelen bu yakınlarda gene Taha Bey'in konuğu olacaktır.

Erdoğan ve AK Parti varken Türkiye siyasetinde belirleyici olacak biri yok. Daha önce de yazdım, Erdoğan Rize'deki köyünde otursa Türkiye siyasetini belirler. Bütün bunlara rağmen siyaset dizayn etmek isteyenlerin pek şansı yok. Erdoğan başkaları gibi denge gözeten, 'İngiltere ne der? ABD gücenir mi? İsrail alınır mı?' diye düşünmez.

BENZER TUZAĞA ABDÜLLATİF ŞENER DE DÜŞTÜ

Bu kadar lafı niye ettik. Hemen toparlayalım. Eğer biri hakkında Doğan medyası ve Taha Bey'in köşesinde yazı çıkıyorsa o kişiye geçmiş olsun. Geçmişte benzer tuzağa Abdüllatif Şener de düştü. Tabii Abdullah Gül zeki biridir. Siyasi hamlelerin ne anlama geldiğini çoğu kişiden daha iyi bilir. Gül'ün son kertede milletten yana tavır alacağından da şüphem yok. Muhalefet ve Erdoğan'dan nefret edenler asla boş durmayacaktır. Her hamleyi deneyecektir. Şimdi bunu Gül üzerinde deniyorlar. Bakalım yakında hangi parlak (!) fikirlerini duyacağız."