BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti ve CHP kime karşı birlik oldu?

Hakan Şükür'e, Digitürk'te yaptığı programdan dolayı ödenen paraları geri almak için yöntem arayışına giren AK Parti ve CHP'li yöneticiler birlikte hareket ediyor.

Abone ol

İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'e, Lig TV'de yaptığı programdan dolayı ödenen paraların geri alınması için AK Partililer girişim başlattı. Milletvekilleri Bülent Turan ve Salim Uslu, Lig TV'nin ödediği paraların hukuksuz olduğunu öne sürdüler.

Digiturk'te yaptığı program döneminde daha önce TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başlattığı inceleme kapsamında "kamu olmadığı için çalışmasında yasal olarak bir sakınca bulunmadığı" görüşünün bildirilmesi üzerine Digiturk'te yayına çıkmaya devam eden Şükür'ün, TMSF'nin Digiturk'e el koyduğu mayıs ayından bu yana aldığı ücretin "yasal" olmadığı öne sürüldü.

AKP: 'KAMU KURUMLARI RANT KAPISI DEĞİLDİR'

TMSF'nin el koymasından sonra Digiturk'ün kamu kurumu niteliği dönüştüğünü savunan AK Parti kaynakları, bu tarihten itibaren bir vekilin burada çalışmasının yasal olmadığını savunuyor.
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi AK Partili Salim Uslu henüz konunun Divan'ın gündemine gelmediğini belirterek "Kamu kurumları bazı insanların rant kapısı değildir. Konu Divan'ın gündemine geldiğinde değerlendireceğiz" dedi.

CHP: 'ŞÜKÜR BAŞINDAN BERİ YANLIŞ YAPIYORDU'

AK Partili Bülent Turan da Şükür'ün parayı iade etmesi gerektiğini söyledi. TBMM Başkanlık Divanı üyesi CHP' li Malik Özdemir ise Şükür'ün programa katılmasının başından beri yanlış olduğunu belirtti.

Özdemir, "TMSF el koyduktan sonra devam etmesi hukuken de doğru değil. İlk toplantı da mayıs ayından sonraki maaşları iade etmesini talep edeceğim" dedi.

Şükür'ün yakınları ise Digiturk'ün TMSF' ye devredilmesinin, kamu kurumu niteliğine kavuştuğu anlamına gelmeyeceği yorumunu yaptı. Şükür' ün Digiturk' ten ayda 150 bin TL aldığı öne sürülmüştü. Rakam doğruysa iade etmesi istenen para 1 milyon TL' yi bulabilecek.