BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.382,48
HABER /  GÜNCEL

AK Parti tükürdüğünü yaladı!

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, dört yıl sonra yeniden AK Parti'ye dönen Ahmet Eşref Fakıbaba'yı bu sözlerle eleştirdi

Abone ol

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın AK Parti’ye katılmasına, "Fakıbaba halka ihanet etmiş, AK Parti ise tükürdüğünü yalamıştır" sözleriyle tepki gösterdi.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerinde aday gösterilmeyince AK Parti’den istifa eden ve bağımsız olarak seçimleri kazanan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, geçen salı günü yeniden AK Parti’ye katıldı. Parti binasında basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Ferhat Karataş, Fakıbaba’nın yeniden AK Parti’ye katılmasını eleştirdi.

Fakıbaba’nın bağımsız olarak seçimleri kazanarak efsaneleştiğini ancak AK Parti’ye dönerek halka ihanet ettiğini ileri süren Karataş, "Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa’da 80 bin oy alan ve belediye başkanlığına oturan ama bunu sonuna kadar götüremeyen, kimsenin değil kendi tavrıyla kendi kendini bitiren bir isim olarak daima ihanetle anılacaktır. Seçim meydanında başbakan, ’Bu trenden inen bir daha binemez’ demişti. Peki ne oldu da AK Parti tükürdüğünü yaladı?" dedi.

FAKIBABA'YA BİR LİRALIK TAZMİNAT DAVASI

2009 yılında bağımsız olarak katıldığı seçimleri kazanarak 2’nci kez Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevine gelen Ahmet Eşref Fakıbaba, geçen salı günü AK Parti’ye katıldı. Fakıbaba’nın AK Parti’ye geçmesini, siyasi etikle bağdaşmayan bir hareket olarak gören emekli memur Abdulkadir İkbal, Fakıbaba’ya 1 liralık manevi tazminat davası açarak tepki gösterdi.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde oyunu AK Parti’ye değil, bağımsız aday olduğu için Fakıbaba’ya verdiğini söyleyen İkbal, "2009 yılında bir halk hareketi haline gelen ve ceket sloganıyla hem Şanlıurfa’nın, hem de Türkiye’nin gündemine oturan Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti’ye geçerek halkın teveccühünü ve temiz duygularını hiçe sayarak siyasi etikle bağdaşmayan bir tavır sergilemiştir. Bu nedenle mahkemeye başvurarak, Fakıbaba’ya 1 liralık manevi tazminat davası açtım. Davadan kazanacağım 1 lirayı ise Fakıbaba’ya iade edeceğim" diye konuştu.