BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.494,64
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti teşkilatına bombalı saldırı

Diyarbakır'da AK Parti İl Başkanlığı'na ses bombalı saldırı düzenlendi

Abone ol

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na bombalı saldırı yapıldı. El yapımı ses bombası atıldığı öğrenilen saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, partinin camları kırıldı.

AK Parti'nin Şanlıurfa Caddesi üzerinde bulunan il başkanlığı ve seçim koordinasyon merkezi binasına bombalı saldırıda bulunuldu. Binanın Huzurevlerine bakan arka kısmından atılan bomba büyük bir gürültüyle patladı. İl başkanlığı odası ile seçim koordinasyon birimini birbirine bağlayan koridora düşen bombanın sesi nedeniyle çevre panik yaşandı. Olaydan sonra bombayı atan kişi ya da kişiler kaçarak kayboldu. Olay yerine gelen Diyarbakır polisi il başkanlığı binasında inceleme yaptı. Polis, güvenlik kamerasına yakalanan bombacıyı yakalamak için çalışma başlattı.

BOMBANIN PATLAMA ANI KAMERADA

Bombalı saldırı partinin arka ve tarafındaki güvenlik kamerasına yakalandı. Görüntülerde yüzü kapalı olduğu anlaşılan bir kişi, partinin ihata duvarının üzerinden atlayarak önce çevreyi kolaçan ediyor. Elindeki bombayı çakmakla ateşleyen bombacı, daha sonra partinin arka giriş kapısına atıyor. Büyük bir gürültüyle patlayan bombanın parçaları dumanla birlikle çevre saçılıyor. O sırada kimsenin olmaması olası can kaybını önlüyor. Yapılan ilk incelemelere göre bomba, kola kutusu, çivi ve demir parçaları kullanılarak yapılmış.

İL BAŞKANI ADVAN: TELİN AÇIKLAMASI BEKLİYORUZ

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Avukat Halit Advan, kendilerine atılan ses bombasının kirli savaşın bir parçası olarak gördüklerini dile getirdi. İsim vermeden BDP'yi kasteden Advan, "Bu kirli savaşın devam etmesini isteyenler yaptığı bir şeydir, çok iyi biliyoruz. Kirli savaşın devam etmemesi için ciddi adımlar atan bir parti var, AK Parti var. Yeni Anayasa ile bu kirliği, savaşın sonunu getirecektir. Ne yazık ki bu partimizi yapılan ilk saldırı değil. Umarım bu sonuncusu olur. Bir beklentim var. Bundan önceki saldırılarla ilgili de Diyarbakır'daki muhataplarımız hiçbir telin edici açıklama yapmadılar. Biz onlardan telin edici bir açıklama bekliyoruz. Allah'tan cana gelmiş bir şey yok. Biz maddi zararı önemsemiyoruz" diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ KURT: SADECE BİZ OLALIM ANLAYIŞI VAR

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurahman Kurt ise ülkenin en büyük problemi olan vesayet sistemine son vermek için büyük bir hamle başlatmak üzere olduklarını belirtti. Kurt, "Vesayet sistemini kimler istemez diye sormak gerekiyor. Birileri bu bölgede diyor ki seçimi kendimiz yapacağız. Seçime sadece bizim seçmenimiz girecek. Sadece bizim adayımız çalışsın sadece bizim bürolar açık kalsın diyorlar. Diğer insanların tamamı yok olsun. Biz bölgede yarıştığımız insanlardan bu anlamda gereken sesi duyamadığımıza üzülüyoruz. Biz geçmişte BDP'ye dönük saldırılara nasıl tepki vermişsek bunun aynı zihniyetin ürünü olduğunu görmek zorundayız." ifadelerini kullandı.