BIST 10.169
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,37
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti MKYK sonrası flaş açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Abone ol

Hüseyin Çelik , Gezi Parkı eylemlerinde eleştirilen ve bazı bürokratların görevden alınmasını içeren taleplerin hükümet nezdinde kabul görmeyeceğini belirterek "Başbakan kimsenin kellesini vermez" dedi.

CHP'nin Gezi Parkı eylemleri sürecinde izlediği tavrı da sert bir dille eleştiren Çelik, CHP'ye "CHP sandıkta bulamadığını sokakta aramamalıdır. 7 sefer sandıkta yenilme hırçınlığını da olan CHP 7 seçimdir değil 63 yıldır seçimlerde mağlup ediliyorsunuz.Tahrik etmeyin ve varsa bir mesele gelin bizle paylaşın" sözleriyle seslendi.

İşte Çelik’in konuşmasından satırbaşları:

BAŞBAKAN BİRİLERİ İSTİYOR DİYE KİMSENİN KELLESİNİ VERMEZ

Vatandaşımızın makul bütün taleplerini dinlemeye hazırız. Bunu çeşitli bakanlarımız gerekirse Sayın Başbakanımız da yapabilir. Daha önce de Dolmabahçe’de çeşitli toplantılar yapıldı. Başbakan’ın çevre konusunda hassasiyeti olan vatandaşlarımızı gelin benle konuşun diye çağırmasının nedeni budur. Bize meşru taleplerle gelen herkese gönlümüz açık. Ancak Yeniçerilerin kelle istemesi gibi gelirse bu da hükümet nezdinde yansıma bulmaz. Sayın Başbakan birileri istiyor diye görevini yapan kimsenin kellesini vermez.

GEZİ PARKI KARARTMACASI

Gezi ile karartma amaçlanıyor. Türkiye bölgesinin yıldızı bir ülke olarak yükselirken, siyasi istikrar ekonomik olarak vatandaşa yansırken, Gezi Parkı ile birlikte bu olumlu görüntü karartılmaya çalışılmıştır. Gezi Parkı’nda çevre hassasiyeti olanların tavrını saygıyla karşılıyoruz. Bu bir çevre duyarlılığı olmaktan çıkarılıp farklı mecralara götürüldü.

Demokrasi vatandaş memnuniyetine dayanır. Bugüne kadar bu halk her zaman Recep Tayyip Erdoğan’ı takdir etmiştir. 7 defa sandığı gidilmiş 7 defa kazanan Ak Parti olmuştur.Tahrip edilen yeşili, verilen zararı görmüyor muyuz? Kamuyu da mali külfette baş başa bırakmıştır.Çapulcu kelimesinin sözlükteki karşılığı bellidir.

İNGİLİZ BAŞBAKANI DA ÇAPULCU DEMİŞTİ

İngiltere'nin başkenti Londra'da 29 yaşındaki dört çocuk babası Mark Duggan'ın polis tarafından öldürülmesine yönelik Tottenham'da başlayan protestolar bir süre sonra ülke genelinde ekonomik ve sosyal adaletsizliğe karşı eylemlere dönüştü. Duggan'ı öldüren polisin adalet karşısına çıkarılmasını isteyen vatandaşların barışçıl protestolarının "çete üyesi fırsatçı eşkıyalar" tarafından şiddeti yaymak için bir bahane olarak kullanıldığını söyleyen İngiltere Başbakanı David Cameron, "İnsanların hafta sonu Tottenham'ı, üç gün sonra da Salford'ı yağmalamasının Mark Duggan'ın ölümü nedeniyle bunları yaptığını söylemek tek kelimeyle gülünçtür" dedi.

CHP SANDIKTA BULAMADIĞINI SOKAKTA ARAMASIN

Başbakan “Bunlar üç-beş çapulcu” dediği için eleştiriliyor. Aynı şey 2011’de İngiltere’de Tottenham’da bir gencin polis tarafından öldürülmesi sonrasında düzenlenen protestolarda da yaşanmıştı. O dönemde İngiltere Başbakanı da benzer ifadeler kullanmıştı.Sayın Başbakan sanki herkese çapulcu demiş gibi sosyal medyada yalan makinası çalıştırıldı.CHP’yi sorumluluk içinde hareket etmesini bekliyoruz.Kendine sivil toplum örgütü diyen ve bu hareketlerin kışkırtıcısı durumunda olan bazı kurumlar var.Hayatlarını çekilmez hale getirdikleri insanlar özür borçları yok mudur? CHP sandıkta bulamadığını sokakta aramamalıdır. 7 sefer sandıkta yenilme hırçınlığını da olan CHP 7 seçimdir değil 63 yıldır seçimlerde mağlup ediliyorsunuz.Tahrik etmeyin ve varsa bir mesele gelin bizle paylaşın.

Doğrudan demokrasi eski Yunan şehirlerinde vardı. Şuanda temsili demokrasi var.Son Taksim düzenlemesi de sanki birisi akşam yattı sabah kalktı öyle geldi. Biz meydana gelen hadiseleri dinleriz. Halkın tepkisi önemlidir. Değerlendirmeleri yapar millet ile olan yolculuğumuza devam ederiz.