BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,11
HABER /  MEDYA

AK Parti milletvekili listeleri Selvi'den bomba kulis

AK Parti milletvekili listesi üzerien değerlendirme yapan Abdülkadir Selvi, listelerde, kongrede etkisi hissedilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın izlerine rastalanacağını ifade etti. İşte listelere ilişkin bomba ayrıntılar...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- AK Parti yönetiminin merakla beklediği AK Parti kongresinin ardından gözler AK Parti milletvekili listelerine çevrildi. Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, listelere ilişkin kritik kulisler aktardı.

Kongreden çıkan tablonun, birebir parti yönetimine yansıdığını ifade eden Selvi, kongreye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rengini verdiğini vurgulayarak, listelerde de aynı trendin hakim olacağını belirtti.

"MİLLETVEKİLİ RESTORASYONU"

Erdoğan'ın listelerdeki etkisinin hissedileceğini işaret eden Selvi, "AK Parti yeniden tek başına iktidar vizesi alabilmek için milletvekili listelerinde de bir restorasyona gidecek. Restorasyon sözü hafif kalabilir. Çünkü küçük çaplı bir rötuşla yetinileceğini zannetmiyorum. Listelerde büyük çaplı değişiklikler sürpriz olmamalı. Bu yönde işaretler aldığımı belirtmeliyim. AK Parti birçok yerde küçük oy oranları ile kaybetti. Bunda liste hatalarının etkili olduğu gibi bir kanaat söz konusu. Ayrıca, AK Parti kongresine rengini veren iradenin milletvekili listelerine de yansımasını bekliyorum." dedi.

Erken seçim için AK Parti'nin önünde iki takvim durduğunu söyleyerek, 2 kritik tarihi şöyle sıraladı:

1- 18 Eylül'de milletvekili listeleri YSK'ya verilecek.

2- 22 Eylül tarihinde aday tanıtımı yapılarak seçim startı verilecek.

İşte Selvi'nin o değerlendirmelerinden kritik satırlar:

"AK PARTİ'YE 'ŞEFKAT TOKATI' "

AK Parti seçmeni 7 Haziran'da partisini uyardı. İslami terminolojiyle “Şefkat tokadı” vurdu. Kendisine çeki düzen vermesini istedi. Büsbütün ders vermeyi istese 1989 yerel seçimlerinde ANAP'a yaptığını yapabilirdi. Doğrusu AK Parti'nin o günkü ANAP'la kıyaslanması doğru değil. Ama 89 yerel seçimlerinde ANAP yüzde 21.75'e düşünce Özal, “Seçmenin eli biraz ağır oldu” diyecekti. Burada aynı şey yok. Zaten seçmenler AK Parti'yi tek başına iktidardan indirdi ama yüzde 41 gibi yüksek bir oy oranı ile yine birinci parti yaptı. Türkiye'yi yönetme sorumluluğunu verdi. Ama 'sen tek başına yönettiğinde bir sorun çıkmaya başladı. Yanına ikinci bir ortak daha al' dedi. Siyaset koalisyonu beceremeyince millete gidip yeniden yetki isteyecek.

"İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR LİSTELERİNDE STRATEJİK DEĞİŞİKLİKLER OLACAK"

AK Parti'nin İstanbul, Ankara ve İzmir'deki listelerinde stratejik değişiklikler olması bekleniyor. Daha önce başka bölgelere gönderilen partinin ağır toplarının üç büyük şehirde değerlendirilmesi düşünülüyor. Ayrıca AK Parti Kürt oylarını sadece bölgede kaybetmedi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de de kayıpları var. Listelerde Kürt oylarına mesaj verebilecek isimler monte edilecek.

GÜNEYDOĞU LİSTELERİNDE 'AĞIR ABİLER'

AK Parti Güneydoğu listelerini, ağır abiler ve yerel isimler arasında bir denge kurarak yeniden yapacak gibi gözüküyor. Parti 7 Haziran'da Karadeniz ve İç Anadolu'da gücünü koruyabildi. Ama zaten zor durumda olduğu sahillerde önemli ölçüde geriledi. Buralara yönelik yeni bir strateji üzerinde çalışılıyor.

"ERDOĞAN'IN OLMAZSA OLMAZI İSTENBUL..."

AK Parti ve Erdoğan için olmazsa olmazlardan biri İstanbul. Erdoğan, İstanbul'un Türk siyasetine kazandırdığı bir değer. O nedenle İstanbul için titiz bir çalışma yürütülüyor.

MİTİNGLER NASIL OLACAK?

7 Haziran seçimlerinde Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin tamamına giden ve büyük ilçelerle birlikte en fazla miting yapan bir liderdi. Allah'ı var çok çalıştı. Bu kez halkımız seçim yorgunu olduğu için yüzlerle ifade edilen miting maratonu düşünülmüyor. En fazla 40 yerde miting yapılması planlanıyor. Asıl söylem üzerinde duruluyor. Kucaklayıcı bir söylem. AK Parti 7 Haziran seçimlerinde ilk kez savunmada kalmıştı. O nedenle bu kez kitleleri heyecanlandıran bir seçim kampanyası planlanıyor.
Elbette ki 7 Haziran seçimlerindeki konjonktür yok. Bu kez terörle mücadele ve şehitlerimiz gibi bir gerçeğimiz var. Ayrıca ekonomik dalgalanma her şeyden çok kendini hissettiriyor. Seçim kampanyasını partiler değil bir anlamda bu konjonktür yapacak. Yine de insanlarımız AK Parti'nin kendilerine heyecan verici proje ve vaatlerle gelmesini bekliyor. AK Parti'nin refah düzeyiyle ilgili bir çalışması olduğunu biliyorum. Geniş kitleleri ilgilendirecek bir proje olacak. 22 Eylül'deki aday tanıtım toplantısında bunun işaretlerini almış olacağız.

1 Kasım seçimleri için artık gong çaldı. Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz.