BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kamalak: Ateist de Müslüman'dır!

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak bu ülkede ateistlerin de Müslüman olduğunu ve ortak değerlerin bulunduğunu söyleyerek "Ateist kardeşim de Elhamdülillah tabii ki Müslümanım diyor" dedi.

Abone ol

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak gündeme ilişkin NTV canlı yayınnda kritik değerlendirmelerde bulundu. Kamalak, bu ülkenin ateistinin de Müslüman olduğunu ifade ederek, "Ateist kardeşimize soruyorlar Müslüman mısınız? diye “Elhamdülillah tabii ki Müslümanım ama ateist Müslümanım" diyor" diye konuştu.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, HDP'nin Meclis'te olmasını önemli bir fırsat olarak nitelendiren Kamalak, “Sen ne istiyorsun arkadaş? Eğer Türkiye'nin hukuku, uluslararası anlaşmalar yönünden talepleri haklıysa amenna. Hak ihlali varsa onu derhal karşılarız. Ama 'Türkiye'yi bölmek istiyorum' dediği takdirde orada dur deriz, ona müsaade etmeyiz" dedi.

"ÇÖZÜM YERİ TBMM'DİR"

Terör sorununa çözüm yerinin TBMM olduğunu ifade eden Kamalak, “Çözüm yeri Oslo değil, Kandil değil; TBMM'dir" diye konuştu. 

mustafa-kamalak.jpg"ATEİST KARDEŞİMİZE SORUYORLAR MÜSLÜMAN MISINIZ DİYE..."

Bu ülkenin ateistinin de Müslüman olduğunu ifade eden Kamalak, "Ateist kardeşimize soruyorlar Müslüman mısınız? diye “Elhamdülillah tabii ki Müslümanım ama ateist Müslümanım" diyor" diye konuştu.

"ATEİST MÜSLÜMANIM DİYORLAR"

“En sağdan en soldaki kardeşlerimize kadar kapımız açıktır. Hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Ben bir konuşmamda şunu söylemiştim; sağcısı solcusuyla, Alevisiyle, Sünnisiyle bizler kardeşleriz. Rabbimiz, kitabımız, peygamberimiz, kıblemiz birdir. Kaldı ki üzerinde yaşadığımız vatan parçası birdir, bir olmamız lazım. İnanç bakımından sorduklarında bu ülkenin sarhoşu da, ayyaşı da, hatta ateisti bile inanç bakımından Müslümandır dediğimizde bir kısım medya mensupları kendilerini ateist diye tanıtan insanlarımıza ulaşıyor. Soruyorlar bir ateist kardeşimize “Müslüman mısınız?" diye “Elhamdülillah tabii ki Müslümanım ama ateist Müslümanım" diyor. Bizim solcumuz masaya otururken besmelesini çeker, kaşığı sağ eliyle tutmaya çalışır. Değerlerimiz ortaktır, sanıldığı kadar ayrılık, gayrılık yoktur. Elbette düşünce farkı olacak."