BIST 9.487
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.494,89
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

AK Parti kurucusundan Erdoğan'a flaş yanıt!

AK Parti'nin kurucularından HDP'li Dengir Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın PKK'yla ilgili "Zerdüşt dininin eğitimini veriyorlar" sözlerine yanıt verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün Batman'da yaptığı konuşmasında HDP'nin Diyanet'le ilgili açıklamalarını "Dağlardaki kamplarda işte elimize geçen belgeler, bunlar Zerdüşt dininin eğitimini veriyorlar. Bunları çok iyi tanımamız, çok iyi bilmemiz gerekiyor ve bunları da benim Kürt kardeşlerime iyi anlatmamız gerekiyor. Bir oyuna geldik, bir daha aynı oyunlara gelmeyelim." diyerek eleştirmesinin ardından, Erdoğan'a, AK Parti'nin eski kurucularından, HDP!li Dengir Mir Mehmet Fırat'tan cevap geldi.

"EY HALKIM..."

Bu konuşmaya AK Parti'nin kurucularından olan ve uzun süre Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte hareket ettikten sonra HDP'den Mersin milletvekili adayı olan Dengir Mir Mehmet Fırat, kişisel Twitter'ından, "Sayın Cumhurbaşkanının Kürtlere ve HDP'ye yönelik Batman'da söylediği "Zerdüşt" konulu sözlerini şiddetle protesto ediyor ve lanetliyoruz. O ifadeler tüm Kürt halkına, ayrıca Zerdüşt inancına sahip olanlara ve HDP'ye açık hakaretler içermektedir. Ey Halkım, değerli kardeşlerim Allah rızası için artık lütfen gerçekleri görün ve sandıkta gereken cevabı size bu hakaretleri yapanlara verin." diye cevap verdi.