BIST 10.062
DOLAR 32,39
EURO 34,66
ALTIN 2.390,18
HABER /  SEÇİM

AK Parti Kürt seçmene bu adaylarla seslenecek...

AK Parti'nin aday listesi netleşti. Peki hükümet Kürt illerindeki hangi isimler ile HDP'yle rekabet edecek? İşte AK Parti'nin Kürt adayları...

Abone ol

AK Parti'nin Haziran seçimlerinde yarışacağı aday listesi YSK'ya teslim edilirken, hükümetin Kürt illerinde hangi iadaylarla HDP'yle rekabet edeceği de belli oldu.

Diyarbakır, Mardin, Batman, Şanlıurfa gibi illerde kamuoyu tarafından bilinen adayları tercih eden AK Parti, Haşim Haşimi, Abdurrahman Kurt, Mehmet Emin Ekmen, Orhan Miroğlu gibi isimlelre dikkat çekti. Listedeki bir diğer dikkat çeken nokta ise Mehmet Metiner'in Adıyaman'dan değil İstanbul 3. bölgede 12. sırada aday gösterilmesi oldu. Listede Galip Ensarioğlu ise yer alamadı.

DİYARBAKIR'DA HER ŞEY HDP'YE BAĞLI

AK Parti Kürt seçmenin karşısına Diyarbakır’da ilk sırada Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile çıkarken, Galip Ensarioğlu'nun listede olmadığı görüldü. Ancak aynı aileden Mehmet Salim Ensarioğlu Diyarbakır'da listeye girmeyi başardı. Abdurrahman Kurt ise listede 6. sırada olduğu için HDP'nin barajı aşması durumunda seçilme şansına sahip değil. Oya Eronat da Meclis'e girme unudu HDP'nin barajı aşıp aşamamasına bağlı.

Cevdet Yılmaz
Mehmet Salim Ensarioğlu
Seyit Haşim Haşimi
Oya Eronat
Fazıl Hüsnü Erdem
Abdurrahman Kurt
Ali İhsan Merdanoğlu
Mustafa Elgörmüş
Netice Arslan
Alaattin Parlak
Abbas Barış

MARDİN'DE ORHAN MİROĞLU SÜPRİZİ
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay Siirt 1’inci sıradan, Burhan Kayatürk Van 1’inci sıradan, Prof. Dr. Orhan Atalay Ardahan 1'inci sıradan, yazar Orhan Miroğlu Mardin 1’inci sıradan, Mehmet Emin Ekmen Batman 2'inci sıradan, yazar ve akademisyen Hüseyin Yayman İstanbul 1’inci Bölge 14’üncü sıradan aday gösterildi. Mardin'de 1. sıra adayı olan Orhan Miroğlu daha önce DTP çatısında Mersin'de bağımsız aday olmuş ancak seçilememişti.

METİNER'E SOĞUK DUŞ!
 
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner memleketi Adıyaman'da yeniden aday gösterilmedi. Metiner İstanbul 3. bölgede 12. sırada aday gösterilerek yeniden Meclis'e girme şansını mucizelere bıraktı.

MERSİN'DE MUHSİN KIZILKAYA SÜRPRİZİ

AK Parti Kürt seçmenlerin en çok yoğunlaştığı Batı illerinden olan Mersin'de Muhsin Kızılkaya'yı 3. sıradan aday gösterdi. HDP Mersin'de AK Parti'nin kurucu isimlerinden Mir Dengir Mehmet Fırat'ı liste başı yaparak iddialı bir pozisyon almıştı.

HAKKARİ'DE AYNI AİLEDEN HEM AK PARTİ'Lİ HEM HDP'Lİ ADAY

HDP Hakkari’den Zeydan ailesinden Abdullah Zeydan’ı 3’üncü sıradan aday gösterirken AK Parti ise Hakkari'de aynı aileden Rüstem Zeydan’ı aday gösterdi. Daha önce de AK Parti’den milletvekili olan Rüstem Zeydan, Hakkari 2’inci sıradan aday oldu.
 
Hakkari 3 milletvekili çıkarıyor. Hakkari’nin mevcut 3 milletvekili de HDP’den.