BIST 10.104
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.403,69
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Karaman'da Recep Konuk sürprizi

Bir dönem PANKOBİRLİK Başkanlığı görevini yürüten Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, AK Parti'nin Karaman'dan aday gösterildi.

Abone ol

AK Parti'de Recep Konuk sürprizi yaşandı. 2011 seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olan ve temayül yoklamasında ilk sırada yer almasına rağmen aday gösterilmeyen Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, ikinci kez aday adayı olduğu AK Parti'den Karaman milletvekili adayı oldu. Konuk son dönemde tarım alanında yürüttüğü çalışmalarla tanınıyor.

Konya'dan milletvekili aday adayı olan Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Karaman'dan aday gösterildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun isteğiyle Konya'dan Karaman'a kaydırılan Konuk'un önümüzdeki dönem AK Parti içerisinde önemli görevler üstleneceği belirtiliyor.

MHP KÖKENLİ SİYASETÇİ

Konuk, Milliyetçi Hareket Partisi'nden Çumra Belediye Başkanlığı görevini yürütürken, MHP'den milletvekili adayı olmak için bu görevinden ayrılmıştı. Milletvekili seçilemeyen Recep Konuk, MHP'nin de desteğiyle önce Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanlığı'na ardından da PANKOBİRLİK seçimlerini kazandı. Yaklaşık 16 yıldır bu görevleri yürüten Konuk, Çumra Şeker Fabrikası ve TORKU markalarını oluşturdu. Konya Şeker'i Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 49. büyük şirketi haline getiren Konuk, 2011 seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olmuş; ancak listelerde yer almamıştı.

KULİSLER HAREKETLENDİ

Recep Konuk'un aday gösterilmesiyle birlikte AK Parti kulisleri de hareketlendi. İddialara göre Recep Konuk'un ismi Davutoğlu'nun kabinesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak yer alacak.