BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,08
ALTIN 2.447,28
HABER /  POLİTİKA

AK Parti kampa giriyor

AK Parti 7. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, 23-25 Haziran tarihleri arasında Antalya'da yapılacak.

Abone ol

AK Parti 7. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, 23-25 Haziran tarihleri arasında Antalya'da yapılacak. Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Antalya'nın Kundu beldesindeki bir otelde yapılacak toplantıya, bakanlar, milletvekilleri, parti kurucuları ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla başlayacak ''7. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı''nda, parti içi meselelerin yanı sıra dış politikada gelinen nokta ve ekonomideki son gelişmeler masaya yatırılacak. Partinin ileriye dönük politikalarının şekilleneceği toplantıda, Başbakan Erdoğan, milletvekillerinin şikayet ve önerilerini de dinleyecek.

AK Parti yönetimi, 3 gün sürecek toplantı öncesinde milletvekillerine iki sayfalık bir bilgilendirme yazısı gönderdi. Yazıda, ''7. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı''na milletvekilleri, kurucu üyeler ve MKYK üyelerinin yalnız katılması istendi. Merkez Yürütme Kurulu ve Bakanlar Kurulu üyelerinin zorunlu hizmet personeli  dışında refakatte personel bulundurmaması talep edilen yazıda, otele ziyaretçi alınmaması da istendi.

Basına açıklamaların belli zamanlarda parti sözcüsü tarafından yapılacağı, bunun dışında hiç kimsenin açıklama yapmaması gerektiği belirtilen yazıda, ekstra harcamaların milletvekilleri tarafından, uçak, otobüs biletleri ile konaklama giderlerinin ise genel merkez tarafından karşılanacağı bildirildi.

Yazıda ayrıca, ''Otel aktivitelerinden yararlanmada ve genel olarak program esnasında kamuoyunun yanlış anlamasına neden olabilecek davranışlarda bulunulmamasına özen gösterilmesi'' istendi.