BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

AK Parti İstanbul'un tüm ilçelerinden seçime itiraz etme kararı aldı!

İSTANBUL seçim sonuçlarına yönelik AK Parti seçimde hile yapıldığı iddiasıyla 39 ilçede seçim sonucuna itiraz etme kararı aldı.

Abone ol

AK Parti, İstanbul'un tüm ilçelerinde yerel seçim sonuçlarına itiraz etme kararı aldı. Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına itiraz için bugün saat 15:00'a dikkat çekti ve bu saatten sonra yapılacak itirazların dikkate alınmayacağını duyurdu.

Bunun üzerine AK Parti, İstanbul'un 39 ilçesinin tamamında oyların sayımında usulsüzlükler yapıldığı gerekçesi ile itiraz edeceğini açıkladı.

AK parti'nin itirazda bulunduğu yerler

AK Parti İstanbul dışında bir çok yerde de itirazlarda bulunuyor. Bugüne kadar itiraz edilen il ve ilçeler şöyle:

-AK Parti, Babadağ ve Honaz'da, İYİ Parti ise Baklan'da oyların yeniden sayılması için ilçe seçim kurullarına başvurdu.

-AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, Karabük merkezde belediye başkanlığı ile Safranbolu'da belediye meclisi sonuçlarına itiraz ettiklerini bildirdi.

-AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Devrek ilçesi ile Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe ve Saltukova beldelerinde seçim sonuçlarına itirazda bulunduklarını bildirdi

-AK Parti 72 bin 680 seçmenin oy kullandığı, HDP'nin bin 409 oy fark ile kazandığı Siirt merkez ile Kurtalan ve Baykan ilçeleri, Gökçebağ ve Veyselkarani beldelerinde seçim sonuçlarına itirazda bulundu.

-Kocaeli'de AK Parti'nin İzmit ilçesi, CHP'nin ise Derince ve Karamürsel ilçelerinde seçim sonuçlarına itirazda bulunacak.

-AK Parti Osmaniye, Sivas, Rize ve Artvin'de, MHP, Osmaniye, Kırklareli ve Kırşehir'de, CHP Giresun ve Artvin'de, İYİ Parti Kırıkkale ve Manisa'da seçim sonuçlarına itiraz etti

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Yeni belediye başkanlarının maaşına bakın! Büyükşehir tarifesi farklı
Foto Galeri Yeni belediye başkanlarının maaşına bakın! Büyükşehir tarifesi farklı Galeriye Gözat