BIST 10.437
DOLAR 32,44
EURO 35,29
ALTIN 2.434,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti ile ilgili çok tartışılacak iddia!

2009 yılında ortaya çıkan 'İnternet Andıcı'nı AK Parti daha önceden biliyor muydu? İddia sahibi Vatan yazarı Bilal Çetin...

Abone ol

Vatan Yazarı Bilal Çetin bugünkü "TSK'yı Kim Yıpratıyor" yazısında "İnternet Andıcı"yla ilgili çok tartışılacak bir anekdot aktardı.

Çetin, hükümete yakın bir yetkiliye dayandırdığı anekdotta hükümet hakkında kara propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay tarafından kurulan internet sitelerinin AK Parti tarafından daha önce bilindiğini ve hatta bu konuda dönemin Genelkurmay Başkanları Org. Yaşar Büyükanıt ile Org. İlker Başbuğ'un uyarıldığını ama söz konusu sitelerin kaldırılması için askere söz geçirilemediğini iddia etti.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından sağlanan domainlerle açılan kara propaganda sitelerinde hükümeti yıpratma amacıyla yayınlar yapılmış ve hatta 2008 yılında AK Parti'ye karşı açılan kapatma davasında bu sitelerden alıntılar yapıldığı ortaya çıkmıştı.

İnternet Andıcı ilk kez Taraf Gazetesi'nin 2009 yılında yaptığı haberle ortaya çıkmış ve bu haber üzerine savcılar soruşturma başlatmıştı. Gelinen süreçte soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlandı. Org. Hasan Iğsız başta olmak üzere andıçta imzası bulunan birçok general şu anda Hasdal Cezaevinde.

Ancak, Bilal Çetin'in hükümete yakın bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre İktidar, partisini kapatmak için malzeme üreten bu kara propaganda sitelerini 2009 yılından önce de biliyormuş. Hatta bu konuda gerek Org. Başbuğ'u gerekse de iddiaya göre 2007'deki Dolmabahçe Görüşmesi'nde Org. Büyükanıt'ı uyardığı belirtiliyor.

Vatan yazarı Bilal Çetin'in konu ile ilgili köşe yazısını okumak için TIKLAYIN!..