BIST 10.101
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.411,42
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

AİS giriş şifremi unuttum ne yapabilirim? ÖSYM ais giriş şifresi alma

Üniversite tercihi için ÖSYM AİS sistemine giriş şifresini unutan adaylar porta.osym.gov.tr internet adresinden yeni şifre alabilirler

Abone ol

Üniversite tercihi yapmak için ÖSYM AİS sistemine girmek zorunda olan adaylar ais şifresini unutursa ne olur?

Kişisel şifresini kaybeden ya da unutan adaylar, ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler.

ÖSYM'nin ais sistemine girmek için gerekli şifreyi yeniden edinmek için aşağıdaki işlemleri takip etmeniz gerekiyor.

ADIM ADIM AİS ŞİFRE EDİNME...

ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlar için sistemde daha önceden tanımlanmayan adaylar için Başvuru Merkezlerinden yapılan başvuru işleminde adaylara internet erişim şifresi ücretsiz olarak verilmektedir. Bu şifre, adayın sisteme ilk girişinde aday tarafından bizzat değiştirilir. Bu şifreler geriye dönüşümsüz olarak ve kriptolu olarak sistemde tutulmaktadır. İlgili adaydan başkasının şifreyi bilmesi, görmesi ve edinmesi mümkün değildir.

Bu nedenle ÖSYM AİS sistemine giriş şifrenizi unuttuğunuzda yeni şifre tanımlanması için bazı işlemler yapmanız gerekmekter.

ÖSYM AİS giriş şifremi unuttum ais yeni şifre edinme.png

ÖSYS aday portal şifresini hatırlamayan adaylarımız, http://portal.osym.gov.tr adresinde yer alan şifre hatırlatma mekanizmalarından birini kullanarak problemlerini giderebilirler. Şifre problemleriniz için lütfen