BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.428,90
HABER /  GÜNCEL

Air France Türk yolcuları ilaçlıyor

Yabancı havayolları Türkiye'den kalkan uçaklarda yolculara haşere ilacı sıkıyor. Bu uygulama Atatürk Havalimanı'nda yaşandı. Ancak olayda gözden kaçan ayrıntılar var..

Abone ol

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer köşesinde zaman zaman duyduğumuz bir haberi aktardı. Yazar kızının ABD'ye gitmek için bindiği Air France uçağında haşere ile ilaçlanmasına kızan bir annenin tepkisini yazdı. Refleks olarak yabancı havayollarına kızmak en kolayı ve en güzeli. Tepkiler 'bu tuhaf uygulamayı bitirir mi' diye soracak olursak verilecek cevap hayır olacaktır.

Sorgulanması gereken Türkiye'nin bu tür hastalıklara karşı bugüne kadar ne yaptığı. Kolera ve Sıtma hastalığını yok etmede Sağlık Bakanlığı'nın gösterdiği çalışma büyük bir soru işareti. Ayrıca bakanlığın bir ayıbı da Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye'yi salgın hastalıkların görüldüğü ülke olarak tanıma kararına karşı olan kayıtsızlığı.

Daha vahim olan da bu karar da Türk doktorlarının imzası da var. Doktorların, Sağlık Bakanlığı'nın, Dünya Sağlık Örgütü'nün ve yabancı havayollarının bildiği salgın hastalıkları maalesef Türk halkı bilmiyor.

Yolcular ise bilmediği ve bilgilendirilmediği hastalıklar nedeniyle ve belki de adını ancak kitaplardan duyduğu  hastalıklar yüzünden haşere ilaçlarına maruz kalıyor.

İşte Bayer'in konuya ilişkin ‘Fıs fısçı’ Air France’ı kınıyorum başlıklı yazısı:

Yazı: Yalçın Bayer
Kaynak:
www.hurriyetim.com.tr

-‘Bir skandalı haber vermek istiyorum. İstanbul’dan arıyorum, adım Güner Özalp. Kızım geçen hafta Air France ile Paris üzerinden ABD’ye gitti. Atatürk Havalimanı’nda uçak kalkmadan önce herkesin üzerine haşere ilacı sıkmışlar.

Hepimiz için ne kadar aşağılayıcı bir durum. Uçakta ben olsaydım, bütün vücudum şişmişti; çünkü alerjim olduğu için dokunurdu. Benim mi, uçağın mı sağlığı önemli. Kızım telefon edince Air France’ın bürosunu aradım; Bülent adlı yönetici Dünya Sağlık Örgütü’nün kararı bu, dedi. Ben itiraz edince ‘Hanımefendi biliyor musunuz, Türkiye’de kolera ve sıtma var’ diye de ekledi. ‘O zaman Sağlık Bakanlığı bize neden duyurmuyor’ dedim.

‘Bakanlığın her şeyden haberi var’ diye konuştu; Dünya Sağlık Örgütü’nün ilaçlama kararına Türk doktorlar da imza atmış... Dünya Sağlık Örgütü’nün haberi var; bizim yok. Basın bunları niye yazmıyor? Ben bu işin peşini bırakmayacağım, ilgili makamları mahkemeye vereceğim, deyince, o bey ‘İstediğinizi yapın bir şey elde edemezsiniz’ diye çıkıştı buna. Bizler mi önemliyiz, sivrisinek mi?’