BIST 9.139
DOLAR 32,36
EURO 35,04
ALTIN 2.324,67
HABER /  GÜNCEL

Ailesi zorla kürtaj yaptırdı!

17 yaşındaki kızlarını kürtaj yaptıran aile ve doktora hapis!

Abone ol

17 yaşındaki kıza kürtaj yapan jinekoloğun 4 yıl hapsi istendi.

İstanbul’da geçtiğimiz yıl mayıs ayında, Kadriye ve Kemal A., 17 yaşındaki kızları C.A.’nın karnının büyümesi ve âdetten kesilmesinden şüphelenerek C.A.’yı sıkıştırdı.

bunun üzerine C.A, Niyazi M.C., isimli kişiyle cinsel ilişkiye girdiğini ve bu ilişki sonucunda da hamile kaldığını itiraf etti. Bu durumdan kurtulmak isteyen ailesi küçük kızı, Kadın Doğum Uzmanı Sedat E.’ye götürdü. Doktor da, ailenin talebi üzerine bebeği aldı. Bir ihbarla olayın ortaya çıkması üzerine gözaltına alınan taraflardan Kemal ve Kadriye A., kızlarının bebeğin doktor Sedat E.’nin muayenehanesinde 2 bin lira karşılığında alındığını anlattı.

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Sedat E. hakkında “çocuk düşürtme” suçundan 2 yıldan 4 yıla, C.A.’nın anne ve babası Kadriye ve Kemal A. haklarında ise “çocuk düşürtmeye azmettirme” suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Doktor Sedat E.’nin geçmiş yıllarda canlı doğan bir bebeği iğne yaparak öldürmekten ve muayenehanesinde uzun süreli gebeliği olan kadının ölümüne sebebiyet vermekten yargılandığı, idari olarak ise İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1 ay meslekten men cezası verildiği ortaya çıktı. Sedat E. daha önce de yasadışı kürtajdan gözaltına alınmıştı.