BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,76
ALTIN 2.492,75
HABER /  GÜNCEL

Ailelerden Diyarbakır'daki eylem için flaş karar!

Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığını söyleyerek 12 gündür Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileler gelişmeleri değerlendireceklerini açıkladı

Abone ol

Diyarbakır'da çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığını söyleyerek oturma eylemi başlatan yaklaşık 40 aile, gelişmeleri değerlendirmek üzere eylemlerine ara verdi.

DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPACAKLAR

Aileler daha önce yaptıkları açıklamada, Diyarbakır Büyükşehir Belediye binası önünde oturma eylemine devam etme kararı almıştı. BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşen aileler, Demirtaş'tan KCK yetkilileri ile konuşma sözü almışlardı.

OĞLUM HASTA OLDUĞU İÇİN ORADA YAŞAYAMAZ

Eyleme Mardin’den gelerek katılan Eşiyok ve Güneş aileleri de biri 18 diğeri 13 yaşındaki iki kuzenin 1 hafta ara ile dağa götürüldüğünü söyledi. 18. yaşındaki kızı L.G’nin 23 Nisan’da dağa götürüldüğünü belirten anne İffet Güneş, “Kızım güle oynayarak pikniğe gidiyoruz dedi ve kendisinden bir daha haber alamadık” dedi. 13 yaşındaki oğlu M.E’den 1 Mayıs’tan beri haber alamadıklarını ifade eden Bedriye Eşiyok ise “Oğlum küçüktür, barış sağlansın ve oğlumu geri istiyorum” diye konuştu.14 yaşındaki oğlu E.T’nin 50 gün önce dağa götürüldüğünü belirten Süreyya Toklar da Van’ın Muradiye ilçesinden gelerek eyleme katıldı. Oğlunun sara hastası olduğunu belirten anne Toklar, “Oğlum hasta olduğu için orada yaşayamaz” dedi. 

BAŞBAKAN'IN KONUŞMASI BİZİ KORKUTTU

Siirt’te 19 Nisan’da kaybolan 16 yaşındaki Y.A’nın ağabeyi Musa Aybek ise kardeşinin fotoğrafı ile eyleme destek verdi. Mardin’in Kızıltepe ilçesinden 1 yıl önce dağa götürüldüğü iddia edilen 14 yaşındaki V.G’nin amcası Ahmet Güven, “Yeğenim gittikten sonra annesi Gazal, 6 ay sonra kalp krizi geçirip yaşamını yitirdi. Babası ise kalp rahatsızlığından dolayı sürekli tedavi görüyor.Yatalak olduğu için oturma eylemine biz katıldık” dedi. Eyleme katılan annelerden Sariye Tokay ise, “Demirtaş ile yaptığımız görüşme olumlu geçti. Umarım bu sorun çözülür ve annelerin gözyaşı diner. Oğlum 2.5 yıldır gerillada, ben ne gerillanın ne de askerin ölmesini istiyorum. Bu sorun barış içinde çözülsün ve annelerin gözyaşı dinsin istiyorum. Başbakan Erdoğan ’ın A ve B planını kabul etmiyoruz. Başbakan savaş değil, barış planı yapsın. Başbakan’ın konuşması bizi korkuttu. Çocuklarımızın başına bir şey gelmesinden endişeleniyoruz” diye konuştu.