BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,86
ALTIN 2.484,71
HABER /  GÜNCEL

MHP’den AYM’ye youtube desteği

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa Mahkemesinin özgürlüklere sahip çıkmasını doğru bulduğunu söyleyerek, “Ama bu özgürlükleri kullan...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Anayasa Mahkemesinin özgürlüklere sahip çıkmasını doğru bulduğunu söyleyerek, “Ama bu özgürlükleri kullanırken insanların özel hayatları ile ilgili hakaretler varsa kanun elbette o kişilerin hayatını, kişisel haklarını koruması gerek” dedi.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, PKK’nın piknik adı altında adam devşirdiğini daha önceden söylediğini belirten Oktay Vural, çocukların pikniklerde kaçırıldığını belirtti. Çözüm sürecini eleştiren Vural, KCK’nın vekil öğretmen atadığını iddia ederek, dershanelerin kapatılmasına tepki gösterdi.
Gezi olaylarının yıldönümüyle ilgili sorulan soruya cevap veren Vural, “1 Haziran’ı yeni bir provokasyon zemini oluşturmak üzere milletin huzurunu bozacak bir takım hareketlerin gelişmesine izin verilmemeli” dedi. Anayasa Mahkemesi’nin youtube kararıyla ilgili Vural, “Özgürlüklere sahip çıkmak gerekiyor, sosyal medya aracılığıyla vatandaşların kendilerini ifade hürriyetinin kısıtlanması kabul edilebilir değil, bu bakımdan Anayasa Mahkemesi’nin özgürlüklere sahip çıkmasını doğru buluyorum. Ama bu özgürlükleri kullanırken insanların özel hayatlarıyla ilgili hakaretler varsa kanun elbette o kişilerin hayatını, kişisel haklarını koruması gerek. Toptancı bir yaklaşımla vatandaşın bilgi edinme kanallarını tıkamak ancak diktatörlüklerde mümkündür” diye konuştu.

KAÇIRILAN ÇOCUKLAR
“BDP İmralı ve Kandil’e ile görüşülecek, aileler Kandil’e götürülüp çocuklarla görüştürülecek, isteyen olursa çocuklar aileleri ile birlikte dönecek” şeklinde yeni bir iddianın söz konusu olduğunun söylenmesi üzerine Vural, “İmralı’yı muhatap alanlar şimdi Kandil’i muhatap alıyorlar, meşruiyet alanını genişletiyorlar. Hükümet anlaşıldığı kadarıyla Kandil’i adres göstermek suretiyle İmralı’dan sonra Kandil’i de meşru bir muhatap haline dönüştürmüştür. Bu kabul edilebilecek durum değildir. Kaçırılan çocukların kimin tarafından kaçırıldığını bilip de müdahale etmiyorsa devlet iradesini orada PKK’ya teslim etmiş demektir” açıklamasında bulundu.
(İHA)