BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.428,20
HABER /  GÜNCEL

Aile boyu uyuşturucu ticareti

Yedi sülale uyuşturucu ticaretinde... Anne ve üç çocuğu ayrıca damatlar ve gelinler...

Abone ol Ümraniye'de kokain ticareti yaptıkları iddiasıyla yakalanan ve suç örgütü elebaşı konumundaki anne ile kızı, 3 oğlu, damadı ve gelinin de aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen bir çalışma sırasında, elebaşının Necla A. olduğu belirtilen bir suç örgütünün Ümraniye ve çevresinde kokain ticareti yaptığı belirlendi. Çalışma kapsamında bazı delillere ulaşan jandarma, Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından izin alarak suç örgütüne yönelik teknik ve fiziki takip başlattı.

Yaklaşık 3 ay süren takip ve araştırmalarda, suç örgütünün elebaşı, elemanları ve faaliyetlerini deşifre eden jandarma, suç örgütünün faaliyetlerine son vermek ve suç unsurlarını ele geçirmek amacıyla mahkemeden aldığı arama ve el koyma izniyle 8 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, suç örgütünün elebaşı Necla A, kızı Gül K, oğulları Şeref K, Hakan K. ve Şehabettin K, damadı Barış D, gelinleri Dilek A. ve Handan Y. taksi şoförleri Hüseyin Ş, Kurtuluş A, Alişan V. ve Atilla Ç. gözaltına alındı.

Bu kişilerle birlikte 2 tabanca, 76 gram kokain, 8 gram esrar, 2 hassas terazi, uyuşturucu madde satışında kullanılan 95 adet küçük poşet, 1 paket esrar sarmakta kullanılan sigara kağıdı, 16 cep telefonu, 14 sim kart, 2 bin 70 YTL, 105 avro, 4 dolar ve 4 adet kokain içme aparatı ele geçirildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen bu kişilerden Necla A, kızı Gül K, oğulları Şeref K, Hakan K. ve Şehabettin K, damadı Barış D, gelini Dilek A, taksi şoförleri Kurtuluş A, Alişan V. ve Atilla Ç. tutuklandı. Ailenin diğer gelini Handan Y. ile taksi şoförü Hüseyin Ş. ise serbest bırakıldı.

Jandarma yetkilileri, Necla A'nın, kızı, damadı, oğulları ve gelinlerini uyuşturucu satışında kullandığını kaydettiler.

Suç örgütünün uyuşturucuyu, aile bireylerine yardımcı olan taksiciler aracılığıyla toptancılara ya da torbacılara dağıttığı öne sürüldü.