BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,08
ALTIN 2.452,74
HABER /  POLİTİKA

Ahmet Türk BDP'ye ne demişti?

Demokratik Toplum Kongresi Başkanı ve Bağımsız Milletvekeli Ahmet Türk, BDP'ye seslendi

Abone ol

Demokratik Toplum Kongresi Başkanı ve Bağımsız Milletvekeli Ahmet Türk, BDP'nin Meclis kararını açıklamadan hemen önce BDP'ye seslenmişti. Türk, "BDP'ye tavsiyemiz Meclis'e gitmelidir."diyerek mesaj gönderdi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, ''Birçok kesimle yaptığımız istişarede Kürt halkının demokratik muhalefetini ve mücadelesini doğru bir şekilde meclis'te sürdürme eğilimi çıktı'' dedi. Türk, DTK toplantısında alınan kararla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''Diyalogla, müzakereyle sorunların çözülebileceğine halen inanıyoruz. Farklı bir sürecin, yeniden müzakere sürecinin geliştirilmesi konusunda ısrarımızı ortaya koyuyoruz.'' ifadelerini kullandı.

MÜCADELE DEVAM EDECEK

Halkın iradesiyle parlamentoya gittiklerini ifade eden Türk, şunları kaydetti: ''Bizi seçen halkımızdır. Gidip gitmeme kararını halkımızla paylaşarak, ona göre karar oluşturmuş oluruz. Birileri Kürtlerin tavrını mücadele biçimlerini parlamentoya gidip gitmemesi konusunda karar sahibi olamaz. Ancak çatışmalı sürecin barışa dönüşmesi konusunda çabalarımızı sürdürme adına sivil toplum kuruluşlarımızla yaptığımız görüşme ve eğilimimizi DTK meclisinde tartıştık. Bu konuda meclisimizin eğilim ve tavsiyesini bu gün açıklamak istiyorum. DTK, STK ve halkımızla birçok kesimle yaptığımız istişarede Kürt halkının demokratik muhalefetini ve mücadelesini doğru bir şekilde Meclis'te sürdürme eğilimi çıktı. Kirli oyunlara karşı mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız.''