BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Şık'a 'hedef gösterme' soruşturması

OdaTv davasında 375 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen gazeteci Ahmet Şık'ın cezaevi çıkışındaki açıklamasında hakim ve savcıları hedef gösterdiği öne sürüldü.

Abone ol

Ergenekon soruşturması kapsamındaki OdaTv davasında 375 günlük tutuklu kaldıktan geçen hafta tahliye edilen gazeteci Ahmet Şık hakkında hakim ve savcıları hedef gösterdiği iddiasıyla soruşturma açıldığı bildirildi.

Sabah gazetesinin haberine göre, Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcısı Muammer Akkaş, Ahmet Şık'ın "hakim ve savcıları terör örgütüne hedef gösterdiği ve tehdit ettiğini" öne sürdü.

Savcılık İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Şık'ın cezaevi çıkışında yaptığı konuşmanın görüntü kayıtlarını istedi.

Gazeteci Ahmet Şık 12 Mart'ta Nedim Şener, Coşkun Musluk ve Sait Çakır'la birlikte tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Şık, Silivri Cezaevi çıkışında "Eksik kalmış adalet, hukuk ve demokrasi getirmeyecek. Sadece benim davamda beş tutuklu var, 100 civarında gazeteci hâlâ içeride. İfade özgürlüğü meselesi sadece gazetecilerin sorunu değil. 600 civarında öğrenci var. Bunun mücadelesine devam edeceğiz. Bu komployu kuran, yürüten polisler, savcılar ve hâkimler bu cezaevine girecek. Onlar buraya girdiğinde adalet gelecek" demişti.

Ahmet Şık, OdaTv davasında "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme", "devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme" ve "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" gibi suçlardan yargılanıyor.