BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Necdet Sezer neden oy kullanmadı?

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmadı.

Abone ol

Ahmet Necdet Sezer'in neden oy kullanmadığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'nun tıpış tıpış sözlerine kırıldığı ortaya çıkan Sezer'in çatı aday formümüne baştan karşıydı.

Sezer ve eşi Semra Sezer, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de oyunu kullandığı Gölbaşı Şahin Sevin İlkokulundaki 1137 numaralı sandığın seçmen listesinde yer alıyordu. Ancak Sezer ve eşi, oy verme işleminin tamamlandığı saat 17.00'ye kadar okula gelmedi.

ÇATI ADAYA KARŞIYDI

Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, Sezer'in neden oy kullanmadığını bugünkü yazısında kaleme aldı. Buna göre Sezer, çatı aday formülüne baştan karşıydı ve Kılıçdaroğlu'nun tıpı tıpış gideceksiniz sözlerine bozuldu. İşte o yazıdan bir bölüm:

"Sayın Cumhurbaşkanı ile bayramlarda telefonda kısa kutlama konuşmalarımız olur.
Bu konuşmaları hal hatır sorma ile sınırlarız. Siyaset konuşmayız. Ancak son Şeker Bayramında konuşma biraz güncel siyasete kaydı. Konu cumhurbaşkanlığı seçimine gelince Sayın Sezer sözü: - Tıpış tıpış gideceksiniz, esprisine getirdi... Ve hafifçe güldü.
Anlaşılan Kılıçdaroğlu'nun bu sözüne içerlemişti...
Aynı anda oy vermenin ödev değil hak olduğunu dile getirdi.
Bizim bu konuda tereddüt ettiğimizi görünce: "Anayasa'nın 67. maddesi oy kullanmanın hak olduğunu söylüyor. Bu hakkı isteyen kullanır isteyen kullanmaz" dedi... 

Tıpış tıpış gideceksiniz, sözü canını sıktığı gibi anlaşılan çatı aday yöntemi ve Ekmeleddin İhsanoğlu ismi içine sinmemişti.
Devlet Bahçeli'nin kendisine yaptığı ziyarette "çatı aday" yönteminin yanlışlığını anlatmıştı.
Her partinin ilk tura kendi adayıyla girmesi düşüncesindeydi.
Böylece oy kullanmayacağının işaretini verdi..."