BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,89
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Hulusi kimdir neden konuşuluyor?

Ahmet Hulusi kimdir aslen nereli kaç yaşında sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Birçok ünlü ismin cemaatinde yer aldığı Ahmet Hulusi kimdir nerede yaşıyor? Ahmet Hulusi ile ilgili tüm detaylar internethaber'de.

Abone ol

Ahmet Hulusi islam düşünürü yazar.  Tasavvuf bakış açısıyla, İslam'ı bilimsel gerçeklerle açıklamaya çalışan Ahmet Hulusi'nin kim olduğu merak ediliyor. Peki Hulusi Akar kimdir aslen nerelidir kaç yaşında? Ahmet Hulusi ile ilgili tüm detaylar haberimizde. 

21 Ocak 1945 yılında dünyaya gelen Ahmet Hulusi şu an Amerika'da yaşıyor. İslam üzerine yaptığı çalışmalarıyla bilinen Ahmed Hulusi'nin kim olduğuna yakından bakalım.

72 yaşında olan islam düşünürü Ahmet Hulusi babasını kaybettikten sonra dine yöneliyor. 10 Eylül 1963 tarihinde babasını kaybeden Ahmet Hulusi annesinin ısrarıyla camiye gidiyor. Kendi anlatımıyla Cuma namazında, içine gelen bir ilhamla İslam ile tanışıyor.

SOYADINI KULLANMIYOR

Ahmet Hulusi soyadını kullanmıyor. Kullanmama nedenini şöyle açıklıyor: İnsanların, kişiliğiyle değil, düşünceleriyle ilgilenmesini istiyorum. Basit beyinler yaşamlarını, kişiliklerle ve doğal sonucu olarak dedikodu ve gıybetle tüketirlerken; gelişmiş beyinler, fikirlerle ve düşünce dünyasının verileriyle ömürlerini değerlendirirler! Bu sebeple soyadımı 40 yıldır kullanmıyorum!

1997 YILINDAN BERİ AMERİKA'DA YAŞIYOR

28 Şubat öncesi şartlar dolayısıyla, eşi Cemile ile önce Londra’da bir yıl yaşayan Ahmed Hulusi, 1997 yılında Amerika’ya yerleşmiş ve halen orada yaşamını sürdürüyor.