BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan'a saldıranlarla ilgili bomba iddia

Ahmet Hakan saldırı olayında yeni bir detay daha ortaya çıktı. Ahmet Hakan'a saldıran 4 kişiden ikisinin bir partiye üye oldukları anlaşıldı.

Abone ol

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan 'a saldıranlarla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Ahmet Hakan'ı döverek hastanelik eden 4 kişinin suç dosyası hayli kabarık. Saldırganlardan ikisi ise AK Parti Fatih İlçe Teşkilatı üyesi çıktı.

Ahmet Hakan'a saldırı olayında yer alan 29 yaşındaki özel güvenlikçi Uğur Adıyaman, 12 Ekim 2010 tarihinde Fatih Ak Parti Teşkilatı'na üye olmuş. Polisteki kaydı çok kabarık olan Adıyaman'ın, uyuşturucu, birden fazla kişiyi tehdit, resmi belgede sahtecilik suçlarından sabıkası var.
ahmet-hakan-saldirisindaki-isimler.jpg

Saldırganların, Van Gevaş nüfusuna kayıtlı ve akraba oldukları ortaya çıktı. Şüphelilerden Uğur Adıyaman’ın tehdit ve uyuşturucu bulundurmaktan, Kamuran Ergin’in ise uyuşturucu bulundurmak, yaralama ve silahlı yağma suçlarından kayıtları olduğu ortaya çıktı.
ahmet-hakana-saldiranlar.jpg
Diğer şüpheliler Ahmet Şengüler ve Fuat Elmas’ın ise polise geliş kaydı bulunmadı. Olayda kullandıkları aracın Fatih’te bir turizm şirketine ait olduğu, şirketin sahibinin ise şüphelilerden Uğur Adıyaman’ın ağabeyi olduğu tespit edildi.

ahmet-hakan-hastane-saldiri.jpg
Ahmet Hakan CNN Türk'teki programından çıkıp evine gittiği sırada saldıraya uğramıştı. Ahmet Hakan'ı Nişantaşı'ndaki evine kadar takip eden saldırganlar korumasının ile birlikte ünlü yazarı darp etmişlerdi. Ahmet Hakan'ın saldırıda burun ve kaburga kemikleri kırılmıştı.