BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Hakan maskelileri yazdı

Son dönemde protesto gösterilerinde eli silahlı kişiler ile yüzleri maskeliler sahne alıyor. Peki kim bunlar?

Abone ol

Son dönemde protesto gösterilerini terörize eden maskeliler kim? DHPK-C üyesi olduğu iddia edilen bu kişiler, yoksa farklı bir yapılanmanın mensupları mı?

KILIÇDAROĞLU: TOMA'YA MOLOTOF ATAN POLİS GÖRDÜK

Bilindiği gibi CHP lideri Kılıçdaroğlu, maskelilerin arkasında devletin olduğu imasında bulunmuştu. Partisini grup toplantısında Kılıçdaroğlu, "Yüzü maskeli elinde silah olayları çıkaranlar kimse bunlar bunları çıkarsınlar. Biz bunlara karşıyız. Her zaman söyledim yine söylüyorum. O kişiler acaba kim? Gezi olaylarında TOMA’ya molotof atan polisleri gördük. Şimdi toplumda bu kutuplaşmayı yaratanlar kimler." diye konuşmuştu.

Sahiden de kim bunlar? Genel kanaat maskelilerin yasadışı sol örgütler ile DHKP-C militanlarından oluştuğu yönünde. Ancak farklı görüşler de yok değil.

Tartışmalara katılan Hürriyet si yazarı Ahmet Hakan, köşesinde "Maskelilere dair 7 şey" yazdı. 

Yakalandıkları halde maskelerin indirilmesini eleştiren yazar, "Maskelilerin kime hizmet ettiklerine dair doğan kuşkular sonuna kadar haklı olur" diyor. İşte o yazı:

'KİME HİZMET EDİYORLAR?' KUŞKUSU

BİR: Ne zaman ki barışçıl bir protesto gösterisinin ortasına "eli molotoflu ve silahlı maskeliler" karışıyorsa... En büyük darbeyi barışçıl protesto gösterisi yapan masum vatandaşlar yer.

İKİ: Herhangi bir olaya maskeyle katılan adama sormamız gereken ilk ve tek soru şudur: "Kimsin sen?"

ÜÇ: Maskeyi takan kişiler aslında polisten saklanan kişiler değildir... Toplumdan saklanan kişilerdir... Dolayısıyla maskelilerle mücadele polisten çok toplumun görevidir.

DÖRT: Bir insan niye maske takar? Yaptığından onur duyan bir insan neden maske takar? Maskeliyi tutup sarsalım: "Yaptığından onur duymuyorsan defol git buradan." 

BEŞ: Maskeler takılıyor ve devlet o maskelere yaslanarak maskeyle ilgisi olma yan herkese "Sizi gidi maskeliler sizi" diyorsa... Maske ile devlet arasında sarsılmaz bir bağ olduğunu düşünmek helal olur.

ALTI: Maskeliler yakalanmıyorsa...  Ya da yakalandıkları halde maskeleri devlet tarafından indirilmiyorsa... Maskelilerin kime hizmet ettiklerine dair doğan kuşkular sonuna kadar haklı olur.

YEDİ: Haklı bir davanın haksız duruma düşürülmesinin en kolay ve pratik yolu maskelilerdir. Maskeye ve maskelilere hayır demeyenin haksız duruma düşmesi kaçınılmazdır.