BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Eylem o anlamlı günde sona erecek

Diyarbakır’da çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, Büyükşehir Belediyesi önünde devam ettikleri eylemi, somut bir gelişme olması hali...

Abone ol

Diyarbakır’da çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, Büyükşehir Belediyesi önünde devam ettikleri eylemi, somut bir gelişme olması halinde 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nde bitirme kararı aldı.
Diyarbakır’da 19 Mayıs 2014 tarihinden beri Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak PKK tarafından kaçırılan çocuklarını geri isteyen ailelerin sayısı 40’ı aştı. Önceki gün BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile bir araya gelen aileler, bugün eylemlerine devam edip etmeme konusunda basın açıklaması düzenledi. Aileler adına basın açıklamasını oğlu PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen Fırat Aydın Eren’in babası Selami Eren okudu. Selami Eren, çocukları için 19 Mayıs’ta başlattıkları oturma eyleminin kamuoyunun desteği ile devam ettiğini söyledi. Selami Eren, “Bu vesile ile bizim haklı ve meşru oturma eylemimize destek veren başta Başbakanımız olmak üzere bütün siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine teşekkür ederiz. BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın dün bizlerle görüşmesini olumlu bir adım olarak değerlendiriyor ve kendisine güveniyoruz. Oturma eylemimizi 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’ne kadar sürdürmeyi ve olabilecek gelişmeleri beklemeyi düşünüyoruz. Somut bir gelişme olması halinde eylemimizi 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nde eylemimizi sonlandırmayı planlıyoruz. Bu aşamadan sonra buradaki eylemci arkadaşlarımızın hiçbir provokatif eyleme girmemesini müdahale etmemesini diliyorum. İnşallah 1 Haziran’da eylemimizi sonlandırırız” dedi.
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş önceki gün eylem yapan ailelerle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde bir araya gelmiş ve ailelere Kandil’le görüşeceği bilgisini iletmişti.
(İHA)